Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman en Het GeluidBuro adviseren samen de transformatie van de oude Ringers Cacao- en Chocoladefabriek in Alkmaar

De chocoladefabriek transformeert naar een verzamelgebouw met appartementen op de verdiepingen en op de begane grond een foodhal een bierbrouwerij. Rondom het gebouw komen terrassen.

Ringersfabriek Alkmaar voor transformatie -bron Boei.nl

Voor transformatie bron: Boei.nl

Ringersfabriek Alkmaar tijdens transformatie -bron Boei.nl

Tijdens transformatie bron: Boei.nl

Werkzaamheden van Nieman en Het GeluidBuro

Voor dit project adviseren wij het transformatie- en renovatietraject op gebied van akoestiek, geluidisolatie, bouwregelgeving, bouwfysica, energie en duurzaamheid tot en met de Aanvraag Omgevingsvergunning.

Door middel van een Quick Scan Bouwbesluit zorgen we ervoor dat alle nieuwe ruimtes voldoen aan de bouwregelgeving. Daarnaast is de akoestiek en geluidisolatie in zo’n verzamelgebouw ontzettend belangrijk om prettig te kunnen wonen en recreëren. Samen met het GeluidBuro onderzochten we de geluidbelasting en de gevelgeluidwering. We adviseerden daarbij de geluiduitstraling van horeca en de terrassen, maar ook de ruimteakoestiek en de interne geluidsisolatie.

Ook zorgen we voor een prettig, gezond en comfortabel binnenklimaat.

Het Ringerskwartier

Deze transformatie is een ontwikkeling van de Ten Brinke Group. De Ringersfabriek maakt onderdeel uit van het Ringerskwartier, een gebiedsontwikkeling van Bouwfonds Property Development (BPD), waar naast de ontwikkeling en renovatie van de Ringersfabriek ook de komende jaren ongeveer 250 nieuwbouwappartementen worden ontwikkeld verspreid over vijf woongebouwen. De architect is Hurenkamp Architecten en Adviseurs.

Geschiedenis Ringersfabriek Alkmaar

De fabriek is in fases gebouwd tussen 1920 en 1951 door de Alkmaarse familie Ringers. Tot 1973 produceerden zij hier chocoladeproducten. Na de sluiting kocht meubelbedrijf en woninginrichter Klercq in 1973 de fabriek die het als het grootste meubelverkoopcentrum van Nederland exploiteerde. Lees hier meer over de bewogen geschiedenis van de Ringersfabriek.

Heeft u vragen over de transformatie en renovatie van de Ringersfabriek?

Neemt u dan contact op met Ronald Pool (Nieman) of Philo Heijnen (Het GeluidBuro)

Lees ook

 

Impressie transformatie Ringersfabriek Alkmaar-bron TenBrincke.com.jpg

Impressie transformatie Ringersfabriek Alkmaar- bron: TenBrincke.com