Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Verrassingen op de bouw bij transformatie

Voor een project in Haaksbergen heeft Nieman Raadgevende Ingenieurs het brandveiligheidsadvies uitgevoerd voor de transformatie en uitbreiding van een bestaande school naar zorgappartementen.

Brandveiligheidsadvies

De mensen die in de zorgappartementen komen te wonen, zijn slecht ter been. Daarom is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan de vluchtveiligheid en het juist uitvoeren van brandscheidingen. Onze collega Maaike van Bussel gaf advies hierover aan Weghorst Architectuur.

Wat als het plan op de bouw afwijkt van het ontwerp?

Het brandveiligheidsplan voor de zorgappartementen is door Nieman en Weghorst Architectuur samen opgesteld. Uit ervaring weten wij dat het plan op de bouw kan afwijken van het ontwerp dat je op voorhand bedenkt. Vooral bij een transformatie waarbij gedeeltes afgebroken en weer opgebouwd worden, komen er wel eens verrassingen te voorschijn. Bij de transformatie van ’t Iemenschoer was dit ook het geval. Omdat Nieman kennis in huis heeft van bouwregelgeving, brandveiligheid en bouwtechniek hebben wij tijdens de bouw snel oplossingen kunnen aandragen. Daarmee konden we het brandveiligheidsplan zoals die bedacht is op papier toch waarborgen.

In onderstaande video nemen Maaike van Bussel en Arnoud Weghorst samen een kijkje op de bouw van het project. Bekijk ook de eerste video waarin meer verteld wordt over de samenwerking tijdens dit project. En de tweede video over de rol van de gebruiksvergunning bij een transformatie.

Volg ons ook via Twitter en LinkedIn, regelmatig plaatsen wij video’s en andere content over interessante projecten.

Lees ook: