Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Studentenhuisvesting in voormalig universiteitsgebouw Enschede

Na een uitdagende bouwperiode is de tweede fase (de ‘Toren’) van de transformatie van De Hogekamp een feit. In de eerste week van juli 2019 werden de 48 volledig gemeubileerde split level studentenwoningen opgeleverd. Ook de ‘Toren’ van het voormalige faculteitsgebouw biedt vanaf nu woonruimte aan internationale studenten van de Universiteit Twente.

Transformatie De Hogekamp Enschede - bron: www.ad.nl

Transformatie De Hogekamp Enschede – bron: www.ad.nl

Transformatie compleet

Met de oplevering van fase twee is de transformatie van De Hogekamp compleet. Om de leegstaande kantoorkolos van 25.000 m2 te transformeren naar energiezuinige short stay faciliteit heeft Van Wijnen het pand volledig gestript.

De buitengevel is voorzien van een nieuwe jas in de vorm van aluminium puien en HR++ glas. Het dak is vernieuwd en het pand is volledig gasloos gemaakt. Daarmee is een labelsprong gerealiseerd van G naar A triple +. Via stadsverwarming wordt het pand verwarmd door warmte van vuilverbrander Twence in Hengelo.  Naast de studentenwoningen is in het gebouw ook het U-Parkhotel met 72 kamers en een uitgebreid conferentiecentrum gevestigd.

Werkzaamheden Nieman

Nieman is als integraal adviseur betrokken bij de transformatie van Hogekamp. Zowel tijdens het ontwerp als de uitvoeringfase. Inclusief het ontwerp van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie en het ontruimingsplan. Er is sprake van transformatie en de kwaliteit van het bestaande gebouw is dus als uitgangspunt genomen. Samen met de opdrachtgever, de bouwteampartners en in goed overleg met toetsende instanties is een gezond, veilig en robuust gebouw gerealiseerd, zonder afbreuk te doen aan zijn karakteristieke waarde.

Heeft u een vraag over deze gebouw transformatie?

Neem dan graag contact op met Judith Dessing. U kunt ook hier uw gegevens of vraag achterlaten en wij nemen met u contact op.

Lees ook