Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Museum de Fundatie breidt zijn vestiging Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle uit. De behuizing aan de rand van de Zwolse binnenstad, is te klein geworden om de tentoonstellingen, eigen collecties en de bezoekers, met name groepen en scholen, adequaat ruimte te bieden.

Uitbreiding Museum de Fundatie in Zwolle

Museum de Fundatie ©Pedro Sluiter

Advisering Nieman

In opdracht van BAM Utiliteitsbouw Oost hebben Nieman Raadgevende Ingenieurs en Nieman-Kettlitz Gevel- en Dakadvies ondersteund bij de engineering van de bijzondere gevel-/dakconstructie van deze uitbreiding.

Wij adviseerde de bouwfysische opbouw (thermisch en hygrisch) van de in het werk gemaakte kouddakconstructie en wij voerden tijdens de uitvoering diverse inspecties uit.

Uitbreiding Museum de Fundatie

Uitbreiding Museum de Fundatie © Pedro Sluiter

De dakconstructie is bijzonder van opbouw door toepassing van een in het werk gemaakte rondgebogen houten betimmering op houten gordingen en een staalconstructie. Deze constructie is aan de buitenzijde afgewerkt met EPDM dakbedekking. Hierop zijn ca. 55.000 3D-gevormde geglazuurde tegels verlijmd. Aan de binnenzijde is de constructie geïsoleerd met in het werk aangebrachte gespoten PUR-isolatie met een dikte van ca. 270 mm. De gewapende aluminium dampremmende laag bevindt zich achter de twee gebogen gipskartonplaten en volgt de kromming van de buitenconstructie. Ter voorkoming van toetreding van bouwvocht is een speciaal voor dit project ontworpen tentconstructie geplaatst.

Meer lezen of foto’s bekijken?

Kijk voor een impressie op de website van de architect BiermanHenketArchitecten en of Pedro Sluiter
Lees ook het nieuwsbericht op de architectenweb

Meer weten over onze advisering van het ei?

Neem dan graag contact op met Gerton Starink