Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieman adviseur brandveiligheid UNESCO monument Magna Plaza

Magna Plaza interieur 02

Het winkelcentrum Magna Plaza is in 1991 is gerealiseerd in het voormalige postkantoor van Amsterdam. Het monumentale gebouw ligt aan de Nieuwezijds Voorburgwal achter het Paleis op de Dam. Het gebouw behoort tot de Top 100 van de Nederlandse UNESCO monumenten.

Nieman is als adviseur brandveiligheid betrokken diverse verbouwingen van het souterrain van Magna Plaza. In 2005 werd het souterrain verbouwd voor de komst van twee winkels waaronder een platenzaak. Hierbij werd de rook- en warmteafvoerinstallatie van het souterrain aangepast. Hiervoor werd een advies opgesteld en werd een opleveringsproef gehouden.

In 2011 schakelde men Nieman opnieuw in als adviseur. Ditmaal werd het souterrain verbouwd voor de komst van “The Complete Rembrandt”, een tentoonstelling van reproducties van alle werken van de beroemde schilder Rembrandt.

Ook adviseerde wij de brandveiligheid van de realisatie van een aantal kiosken op de parterre van Magna Plaza en de brandcompartimentering van het gehele gebouw. Helaas ging “The complete Rembrandt” ruim een jaar na opening, begin 2014 failliet. Na het faillissement is het souterrain van het gebouw opnieuw verbouwd. Nu voor de woonwinkel ‘Sissy Boy’ en kledingwinkel ”Men at Work. Ook bij deze verbouwing adviseert Nieman de brandveiligheid.

Projectgegevens:
  • Gebouw: Magna Plaza
  • Opdrachtgever: Heren 2
  • Omvang souterrain: ca 2.000 m2
  • Architect: Hans Ruijssenaars Architecten

Wilt u meer weten over de brandveiligheid van het Magna Plaza of een momument?

Neemt u contact op met een van onze brandveiligheidsadviseurs.