Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Transformatie oud kantoor tot 79 hippe appartementen

Van KPN-gebouw naar appartementen, Zwolle

Het voormalige KPN-gebouw aan de Burgemeester Roelenweg in de binnenstad van Zwolle transformeerd tot een hip en bruisend appartementencomplex waar het heerlijk wonen is. Er komen 79 industriële lofts, compacte appartementen en ruime maisonnettes. De locatie van het gebouw, aan de rand van de binnenstad is ideaal.

Up-Town wordt gerealiseerd in een bestaand pand en dat geeft karakter. Dit merk je bijvoorbeeld aan de hoge plafonds en stoere kolommen. Interieurontwerper Bas van Tol versterkt dit gevoel door het gebruik van industriële en warme materialen in de gemeenschappelijke ruimten. Alle woningen worden naar verwachting eind 2018 opgeleverd!

Werkzaamheden Nieman

Voor dit project adviseerde Nieman als onderdeel van het bouwteam sinds 2016 integraal op het gebied van duurzaamheid, bouwregelgeving, brandveiligheid, geluidwering en akoestiek, bouwfysica en installatietechniek.

Het ontwerp is van De Bruin Architecten. Alferink van Schieveen is de constructeur en Nijhuis Bouw voert de transformatie uit. Een mooie samenwerking.

Transformatie uitdagingen

De bestaande dakverdieping wordt verwijderd en vervangen door twee nieuwe woonlagen (maisonnettes) met een lichte bouwconstructie. Ook worden er aan de gevels balkons aangebracht. De aanwezigheid van voorspankabels in de zogenaamde Atlasvloer maakte het installatietechnisch een uitdaging om de gewenste installatie aan te brengen. De plattegronden zijn op basis van de constructieve en installatietechnische mogelijkheden geoptimaliseerd.

KPN kantoorpand Hippe appartementen Up-Town interieurimpressie Up Town Zwolle interieurimpressie Up Town Zwolle

Lees meer

Heeft u vragen of wilt u meer informatie

Voor meer informatie over dit project neemt u contact op met Gerton Starink of Reinold van der Garde.