Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Impressie Plantage Florastraat © Pré Wonen

Impressie Plantage Florastraat © Pré Wonen

In 2013 deed Era Contour mee aan de tender voor 3 appartementengebouwen te Beverwijk voor Pré Wonen. Geheel tegen de gewoonte in werd er niet alleen een aanbieding gedaan maar met alle co makers, waaronder Nieman, een aantrekkelijk alternatief project ontwikkeld. Pré Wonen beloonde dit proces door Era en zijn co makers het project te gunnen.

Tijdens een intensief proces werd door alle partijen tijdens werksessies nauw samengewerkt. Pré Wonen was hierin een belangrijke en betrokken partij. Dit proces resulteert nu in een mooi project waar we allemaal trots op zijn.

Advisering Nieman

Nieman heeft in dit project de werkzaamheden voor aanvraag omgevingsvergunning uitgevoerd op het gebied van brandveiligheid, akoestiek en bouwregelgeving. De gebouwen hebben een duurzame ambitie op het gebied van GPR gebouw die Nieman samen met alle co – makers heeft waargemaakt. Ook tijdens de uitvoering staan we Era Contour bij met praktische invulling van de benodigde prestaties.

Op donderdag 6 november 2015 is voor het project De Plantage 2e fase blok A in Beverwijk de eerste paal geboord. Pre Wonen realiseert hier 34 appartementen in de sociale huur, een huisartsenpraktijk en een apotheek. Een verouderde portieketageflat is gesloopt. Het nieuwe complex komt op de hoek van winkelcentrum De Plantage en de Florastraat en is onderdeel van de vernieuwing van de Plantagebuurt. In 2016 wordt het eerste woongebouw opgeleverd. Direct daarna volgen de twee andere woongebouwen met nog eens 42 appartementen.

In overleg met de bewoners van de Plantage zetten de gemeente Beverwijk en Pré Wonen zich in voor een mooie en aantrekkelijke woonwijk. Pré Wonen bouwt de komende jaren diverse nieuwe woningen in de wijk Kuenenplein-Plantage. Ook investeert Pré Wonen in duurzaamheid. ‘Het is fijn hier je eigen stek te hebben!’

Lees meer
Meer informatie en contact

Neemt u contact op met John Bouwman