Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Aan de rand van Doetinchem in de Caenstraat staan zes flats met in totaal 342 appartementen. In opdracht van Sité woondiensten is Nijhuis Bouw bezig met een verduurzaamde en frisse flatrenovatie.
Flatrenovatie Caenstraat Doetinchem

Verduurzaming

De flats worden voorzien van een nieuwe kopgevel voorzien van Ecoshapes. Elke flat krijgt daarmee zijn eigen kleur. De begane grondvloer, verdiepingsvloer boven de bergingen, kopgevel, panelen en het dak worden geïsoleerd. Tevens wordt het glas in de bestaande kozijnen vervangen door HR++-glas om de energievraag zoveel mogelijk te beperken.

De flats waren voorzien van collectieve installaties. Deze collectieve oplossing wordt gehandhaafd waarbij de verouderde CV-ketels worden vervangen door een gasabsorptiewarmtepomp voor verwarming, CWH-boilers voor warmtapwater in combinatie met zonneboilers en per appartement 4 PV-panelen. Om het gasverbruik verder te beperken kunnen bewoners er voor kiezen om over te gaan op elektrisch koken.

Werkzaamheden Nieman

Voor de verduurzaming van de flats heeft Nieman bouwfysisch en energetisch advies verricht in samenwerking met de ketenpartners bestaande uit: 19 Het Atelier, Klein Poelhuis, Rensink, Triacon, Lucassen, Geas en buurtwerk .

Vragen?

Voor meer informatie neemt u contact op met Theo Haytink. Of u laat hier uw vraag achter en wij nemen met u contact op.

Lees ook