Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Kanaleneiland Utrecht

Al enige jaren werkt men op Kanaleneiland in Utrecht aan structurele veranderingen. Zoals het aantrekken van nieuwe bewoners, diversiteit in bebouwing, nieuwe openbare inrichting en de verduurzaming en modernisering van bestaande flats.

Op Kanaleneiland is het Nieuw Utrechts Peil team dat ook verantwoordelijk is voor de Flat met Toekomst samen met Mitros een nieuwe uitdaging aangegaan om de portiekflats in de Marshallaan te verduurzamen naar een A-label.

Maatregelen voor verduurzaming

Tijdens de haalbaarheidsstudie is er onderzocht welke maatregelen noodzakelijk zijn om de woningen naar label A te verduurzamen en welke investering hiervoor nodig is. Vanwege de diversiteit in de constructies was de engineering geen eenvoudige opgave.

Daarna is er voor iedere woning een passende oplossing bedacht om van een F-label naar een A-label te komen. Puur maatwerk per woning! Naast het vervangen van de installaties en de kozijnen, het wegwerken van koudebruggen en toepassing van isolerende maatregelen, worden er ook nieuwe woningen in de plint toegevoegd.

Team Nieuw Utrechts Peil

Vios Bouw, Op Ten Noort Blijdenstein architecten en Nieman
Lees meer over dit team

Kijkend naar de impressie is dit wederom een project en teamwork waar wij ontzettend trots op zijn!

Wilt u meer weten over verduurzaming van gestapelde woningbouw?

Neemt u dan contact op met John Bouwman

Woning verduurzaming Marshallaan Kanaleneiland Utrecht