Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Cultuur naast natuur

Theater van Ontmoeting in Emmen 03_© Van den Berg groep en Henning Larsen Architects

Aan de westzijde van het centrum, bij het nieuwe Dierenpark, wordt Wereld van Theater en Wereld van Ontmoeting gebouwd. De bouw van het theater is in volle gang. Bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft op 15 juli 2014 de opdracht gekregen om het nieuwe theater en de gezamenlijke entree van het theater en de dierentuin te bouwen. Het nieuwe theater wordt multifunctioneel. Het krijgt de functie van cultuur naast natuur.

Dit betekent dat er in het dierenpark ruimte moet zijn voor theater en dat de theaterruimtes ook beschikbaar moeten zijn voor activiteiten van het dierenpark. Het nieuwe theater, dat geëxploiteerd gaat worden door het dierenpark, biedt een breed cultureel aanbod dat past bij een inwonertal van 110.000 en een verzorgingsgebied van 250.000 personen. In het theater komen twee zalen: een grote zaal/schouwburgzaal van circa 800 stoelen en een multifunctionele kleine zaal met 300 zitplaatsen of 1.000 staanplaatsen.

Internationale architect

Theater van Ontmoeting in Emmen 01_© Van den Berg groep en Henning Larsen Architects

Uit vijf internationaal gerenommeerde architecten is de combinatie van het Nederlandse architectenbureau Van den Berg groep en Henning Larsen Architects uit Kopenhagen gekozen. Het theater opent haar deuren in oktober 2016. De opening van de Wereld van Ontmoeting staat gepland op 25 maart 2016, samen met Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Nieman adviseert akoestiek en brandveiligheid tijdens engineering en bouw

Nieman ondersteunt sinds mei 2014 Dura Vermeer Bouw Hengelo tijdens de engineering en bouw van dit project, met name op het gebied van realisatie van de bouwakoestiek en brandveiligheid. De materialisering en detaillering van het ontwerp werken we in nauw overleg met hen uit, zodanig dat wordt voldaan aan de ontwerpuitgangspunten van architect en adviseurs.

Theater van Ontmoeting in Emmen 04_© Van den Berg groep en Henning Larsen Architects

Wilt u meer weten over de adviesdiensten voor dit mooie theater?

Neemt u dan met Koen Temmink of Gerton Starink contact op.

Lees meer :
 Impressies: © Van den Berg Groep / Henning Larsen Architets