Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Sociale woningbouw en woonzorgconcept in één plan.

Sinds 2012 wordt het Westhovenplein in Den Haag Moerwijk herontwikkeld door Stebru. Het nieuwbouwplan bestaat uit vijf blokken rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Twee blokken met 64 levensloopbestendige appartementen voor woningbouwcorporatie Arcade (sociale woningbouw) en drie blokken met in totaal 119 zorgeenheden, een woonzorgconcept voor Zorgorganisatie Saffier.

Overzicht De Stadstuin-Westhovenplein Den Haag

Integraal Nieman advies voor nieuwbouw wonen met zorg complex

Tijdens het ontwerpproces van de nieuwbouw adviseren wij  integraal op het gebied van bouwregelgeving, brandveiligheid, akoestiek, bouwfysica en bezonning. Daarbij voerde wij ook de GPR Gebouw berekeningen uit.

Tijdens de uitvoeringsfase voerden wij de temperatuursoverschrijdingsberekeningen (TO-juli) uit. Hierbij gaven wij antwoord op de vraag of het gebouwontwerp in de zomerperiode leidt tot temperatuursoverschrijdingen. Erg belangrijk voor de toekomstige bewoners, dementerende ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Gelukkig voldoen bijna alle ruimten in de gebouwen aan het aantal TO-uren en gaven wij advies voor gebruik van de andere ruimten. Nu kunnen de bewoners volop genieten van hun nieuwe, veilige, duurzame en comfortabele leefomgeving.

De gebouwen zijn in juli 2020 opgeleverd.

Informatie

Heeft u vragen over dit project of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Imke du Ry

 Gebouwen De Stadstuin in aanbouw  De Stadstuin-Westhovenplein Den Haag