Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Eind oktober 2020 zijn de 33 woningen en 13 appartementen aan de J.F. Kennedylaan en de Hofstraat in het centrum van Doetinchem door Veluwezoom Verkerk Bouw opgeleverd. De appartementen en woningen voldoen aan een EPC van 0,4. Aanvullend worden acht woningen uitgevoerd conform de EnergiePrestatieVergoeding.

EPV traject woningen Doetinchem

Duurzame en comfortabele woningen en appartementen

De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, voorzien van een lucht/water warmtepomp en voor de opwekking van elektriciteit is het dak voorzien van PV-panelen. Daarmee zijn acht woningen Nul-op-de-Meter. Dit wil zeggen dat de woning bij normaal gebruik minstens evenveel energie opwekt als ze verbruikt. Met NOM / EPV wordt wonen betaalbaar en comfortabel.

Uitvoeringstraject

Voor de Nul-op-de-Meter (NOM) woningen verzorgde Nieman de EPV certificering conform BRL 9500-05 en ISSO 82.5. Wij zijn gecertificeerd om de inspecties uit te voeren volgens ISSO 82.5.

Naast de certificering adviseerde Nieman deze woningen en toonde de netto warmteaanvraag aan. Hiervoor zette wij de checklist op, controleerde de details en voerden wij de luchtdoorlatendheidsmetingen uit.

Nieman adviseerde als integraal adviseur op het gebied van

  • Bouwfysica
  • Energieconcept
  • EPV-traject (dossiervorming, kwaliteitscontroles)
  • Oplevermetingen luchtdichtheid en thermografie

Lees meer

Heef tu vragen over de EPV certificering?

Neemt u dan met Bart Geurts contact op.