Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

BENG en Nul-op-de-Meter appartementen voor 55-plussers

In 2015 onderzocht Lefier de woonbehoefte van 55-plussers in de wijk Lewenborg in Groningen. Door de vergrijzing in de wijk, is er behoefte aan appartementen voor 55-plussers.

Met deze appartementen biedt Lefier de mogelijkheid om binnen de wijk Lewenborg door te stromen naar een levensloopbestendig appartement. Lefier speelt in op de groeiende vraag naar goede huisvesting voor senioren met de voorzieningen in de buurt. Zo komen er ook weer eengezinswoningen vrij. Want daar is ook behoefte aan.

Woongebouw Atlantis in Groningen

Woongebouw Atlantis

Atlantis is een appartementencomplex waarin 32 nul-op-de-meter (NOM), aardbevingsbestendige driekamer huurappartementen gevestigd zijn. Het 3-hoog tellende appartementencomplex is het eerste nieuwbouwcomplex in Groningen dat is gebouwd volgens BENG 1 (bijna energie neutraal gebouw) en NOM. En een gebouw dat voldoet aan de aardbevingsbestendigheidseisen.

De buitengevel is afgewerkt met metselwerk dat op een speelse wijze verwerkt wordt, de rest van het gebouw is afgewerkt met hoogwaardig materiaal.

Duurzame en comfortabele appartementen

Het dak is voorzien van zonnepanelen, een luchtwarmtepomp zorgt voor de verwarming en het gebouw is goed geïsoleerd. Daarmee zijn de woningen nul-op-de-meter. Dat wil zeggen dat de woning bij normaal gebruik minstens evenveel energie opwekt als ze verbruikt. Met nul-op-de-meter woningen zorgt Lefier ervoor dat wonen betaalbaar en comfortabel blijft en draagt zij bij aan een beter milieu.

Nieman verzorgde als integraal adviseur de advisering op het gebied van:

  • Akoestiek
  • Bouwregelgeving (incl. gelijkwaardige oplossingen)
  • Brandveiligheid
  • Bouwfysica
  • Energieconcept
  • EPV-traject (dossiervorming, kwaliteitscontroles)
  • Oplevermetingen geluid en thermografie
  • Installatietechniek W+E

Partners

In opdracht van Salverda Bouw voerden wij onze adviesdiensten uit. In samenwerking met de architect 19 Het Atelier en Lefier Groningen.

Heeft u vragen over deze aardbevingsbestendige, BENG en NOM appartementen?

Neemt u dan met Daphne Hellendoorn of Reinold van der Garde contact op.

Lees ook

Aardbevingsbestendige, BENG en NOM appartementen Atlantis Groningen

Impressie en gerealiseerde achter gevel woongebouw Atlantis Groningen