Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Voor Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft Nieman werkzaamheden uitgevoerd voor de nieuwbouw sociale huurwoningen “Breehorn”. Het gebouw bevat 90 woningen in het Breehorngebied in Amsterdam-Noord. Het gebouw bestaat uit drie volumes met verschillende hoogtes en is onderdeel van de transformatie van de IJdoornlaan en past binnen de herontwikkeling van Nieuwendam Noord.

Breehorn appartementengebouw Amsterdam, opgeleverd mei 2018

Breehorn appartementengebouw Amsterdam, opgeleverd mei 2018, Foto en ontwerp: LEVS architecten, Amsterdam

 

 

 

 

Ontwerp

Het ontwerp komt van architectenbureau LEVS uit Amsterdam die het gebouw aan alle zijden zorgvuldig heeft vormgegeven. De geluidsbelasting voor het gebouw komt van twee kanten. Door het uitgekiende ontwerp en aanvullende akoestische maatregelen krijgen alle woningen toch een goed bezond en geluidsluw balkon. De woningen hebben een oppervlakte van circa 53 m². Naast een (open) keuken, gang, toilet en badkamer zijn er twee slaapkamers. De woningen zijn geschikt voor een één- en tweepersoonshuishouden. Het project biedt dus ruimte voor verschillende doelgroepen zoals ouderen, starters op de woningmarkt, alleenstaanden en stellen. Daarmee kan een prima mix ontstaan en dat komt volgens opdrachtgever woningstichting Rochdale ten goede aan de leefbaarheid.

Advisering

Nieman heeft de verplichte bouwbesluitberekeningen, inclusief gevelgeluidwering opgesteld en het brandveiligheidsadvies geschreven voor de indiening van de Omgevingsvergunning.

Lees meer