Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Voor het project “Couperus” te Ypenburg Den Haag zijn we betrokken bij het waarborgen van de kwaliteit tijdens de uitvoeringsfase. Gezien de complexiteit van de detaillering van de gevel is de gevel tijdens de uitvoeringen meerdere malen beproefd op waterdichtheid.

Woongebouw-Couperus-Ypenburg

Werkzaamheden Nieman

Couperus is een prachtig project dat zich kenmerkt door zijn hoge woontoren en de drie naastgelegen geschakelde woonblokken. Onze werkzaamheden concentreren zich vooral op de woontoren. Door zijn hoogte van 73 m gaan de weerinvloeden zoals wind en regen een belangrijke rol spelen.

In opdracht van de aannemer hebben wij tijden de uitvoering  kwaliteitsmonitoring uitgevoerd. Onze werkzaamheden: beoordelen geveldetails, risico inventarisatie voor de uitvoeringsfase, kwaliteitswaarborging tijdens de bouw en het uitvoeren van waterdichtheidsmetingen.

Woongebouw Couperus Ypenburg-gevel1

In de gevel bevinden kozijnen zonder negge. De belasting van water is hierbij vele malen groter dan kozijnen met een diepe negge. Ondanks de zorg in ontwerp en uitvoering blijven deze kozijnen risicovol voor de waterdichtheid.  Op basis van  waterdichtheidmetingen volgens NEN 2778 zijn de details getest en geoptimaliseerd.

Wilt u meer informatie over dit project?

Neemt u dan contact op met Sander van der Tol.