Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De locatie Kop Grasweg in Amsterdam Noord wordt ontwikkeld tot een duurzame wijk voor wonen en werken.

Er komen 350 koop- en huurappartementen en voor 3.800 vierkante meter aan commerciële ruimte. Het plan sluit aan op Cityplot Buiksloterham dat aan de overkant van het Tolhuiskanaal wordt gerealiseerd.

De nieuwe iconische groep woongebouwen genaamd KAAP ligt op een toplocatie aan het IJ in Amsterdam. De vijf exclusieve woongebouwen met luxe koopappartementen en parkeerplaatsen hebben  terrassen met het IJ op het zuiden en een waanzinnig uitzicht over de stad.

Impressie KAAP Amsterdam

Nieman adviseert de vijf woongebouwen KAAP

Nieman adviseert de installatietechniek, bouwregelgeving en bouwfysica in het ontwerp van deze vijf woongebouwen en de parkeergarage. Ook voerde wij de risico-analyse in relatie met de voorschriften in het Bouwbesluit uit voor de woongebouwen en voor het 3D geprinte dak van het circulaire Waterfront paviljoen.

Installatietechniek

De duurzaamheid van een gebouw kent vele aspecten. Zo streeft Nieman naar een optimale levensduur door vanaf het begin aandacht te schenken aan onderhoudsvriendelijke en robuuste materialen die lang meegaan. Maar ook aan installatieconcepten die aansluiten bij toekomstige ontwikkelingen. Op de locatie wordt een warmte- en koudeopslag van Dries aangelegd. Nieman heeft deze installatie inpasbaar gemaakt in de ontwerpen en gecoördineerd met alle andere installaties en constructie-onderdelen.

Waterfront Paviljoen

Dit paviljoen is ontworpen door Next Architects met een hoge ambitie op het gebied van circulair gebruik van materialen en toepassen van nieuwe soorten bouwmateriaal. Het dak van het paviljoen bestaat uit 3D geprinte elementen. Nieman toetste deze elementen op bouwfysische aspecten brandveiligheid, wind- en waterdichting, geluidwering en thermische prestaties.

Uit de toetsing volgen risico’s, aandachtspunten voor het ontwerp en bouwteam van het paviljoen om het ontwerp en productieproces van de dakelementen verder te optimaliseren.

Team

  • Ontwikkelcombinatie Kop Grasweg CV (Amvest en Hurks bouw & vastgoedontwikkeling)
  • NEXT Architects
  • Powerhouse company
  • Orange architects
  • INBO
  • Van Rossum
  • Nieman Raadgevende Ingenieurs

Heeft u vragen over onze advisering voor deze gebouwen?

Neemt u dan met Peter Smits of Gerton Starink contact op.

Lees meer

Impressie KAAP Amsterdam