Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Nieuwbouw, renovatie en transformatie voor gebouwen aan de Reguliersdwarsstraat Amsterdam

Op dit moment worden gebouwen aan de Reguliersdwarsstraat 98, 100-104 en 106 herontwikkeld. Deze gebouwen vormen het achterste deel van The Artesia Complex. Dit complex bestaat uit drie grote herenhuizen aan de Herengrachtzijde, en een binnentuin met een designtuin tussen de twee groepen gebouwen.

De herontwikkeling bestaat uit een mix van commerciële functies en exclusieve woonappartementen. De gebouwen bieden de mogelijkheid om een aantal grote gelijkvloerse woningen te creëren. Wat op die plek in de Amsterdamse binnenstad uitzonderlijk is. De nieuwe ondergrondse parkeergarage onder Reguliersdwarsstraat 98 is bijzonder.

Nieman adviseerde deze unieke gebouwen in het centrum van Amsterdam met de verscheidenheid in nieuwbouw, bestaande bouw en transformatie.

Reguliersdwarsstraat 98, 100-104, and 106

Nieuwbouw Reguliersdwarsstraat 98

Het bestaande pand bood te weinig ruimte aan de gewenste vraag. Daarom is gekozen voor sloop-nieuwbouw. Op deze manier realiseren we meer volume en voldoen we aan de vraag van de opdrachtgever.

Het nieuwe gebouw bestaat uit zes bouwlagen. In de kelder is de stallingsgarage gesitueerd. Op de begane grond is een kantoorruimte voorzien en de verdiepingen zijn bestemd voor een 6-tal appartementen.

Transformatie Reguliersdwarsstraat 100-104

Dit bestaande kantoor ondergaat de transformatie naar een woongebouw. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen met op elke bouwlaag twee appartementen. Kenmerk van dit complex is dat het valt onder Orde 2 vanuit het criterium ordepanden Beschermd Stadsgezicht Centrum.

Hierbij is aangegeven dat de voorgevel een positieve ensemblewaarde heeft met Herengracht 541 en dat de kapconstructie een hoge historische waarde bezit. Wettelijk gezien kent het complex geen beschermde status. Binnen het voorliggende ontwerp is het voorgaande geïntegreerd door het handhaven van de voorgevel en de kapconstructie; alle overige constructies worden volledig vernieuwd.

Renovatie Reguliersdwarsstraat 106

In het bestaande gebouw is na renovatie op de begane grond een stallingsruimte voor fietsen aanwezig. Op verdiepingen wordt een zestal appartementen gerealiseerd.

Van oudsher was dit een voormalig koetshuis met bovenwoningen. Het project valt in Orde 1 vanuit het criterium ordepanden Beschermd Stadsgezicht Centrum. Waarbij de voor- en achtergevels alsook de kapconstructie en balklaag van de eerste verdieping een hoge historische waarde bezitten.

Wij  adviseerde deze gebouwen op gebied van akoestiek, brandveiligheid, bouwfysica en bouwregelgeving voor het verkrijgen van de Omgevingsvergunning Aanvraag. Ook maakten wij de benodigde Bouwbesluitberekeningen voor de aanvraag.

Reguliersdwarsstraat 106 Amsterdam

Reguliersdwarsstraat 106 Amsterdam

Bouwteam

  • BouwerTervoort Egmond
  • Architect: HofmanDujardin
  • Opdrachtgever: REB projects B.V. / The Artesia Amsterdam

De panden zijn onderdeel van een grotere ontwikkeling

Heeft u vragen over onze advisering aan deze gebouwen?

Neemt u dan met Ronald Pool contact op.