Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Woontoren Admirant De Admirant woontoren is met een hoogte van 104 meter het hoogste gebouw van Eindhoven. Nieman heeft in opdracht van Heijmans Bestcon meegewerkt aan het ontwikkelen van praktisch uitvoerbare detailleringen van verschillende prefab onderdelen als binnenspouwbladen en de sandwich gevelelementen inclusief kozijnen.

Voor het realiseren van de waterdichte gevel is bijzondere aandacht nodig voor het aanbrengen van de luchtdichting aan de binnenzijde. In overleg is ervoor gekozen de luchtdichting aan de binnenzijde zo spoedig mogelijk na het plaatsen van de elementen in het bouwproces aan te brengen zodat de gevels door de gekozen detailleringen direct waterdicht zijn. Dit bleek zo succesvol – ook bij de zwaarste stormen was er zonder voegvulling aan de buitenzijde geen sprake van lekkage – dat de opdrachtgever uiteindelijk heeft besloten de horizontale voegvulling aan de buitenzijde niet aan te brengen.

Rekeninghoudend met de oriëntatie (zonbelasting) en afmetingen van de betonelementen is voor alle elementen de vereiste voegbreedte bepaald met behulp van het programma Voltra. Met behulp van het dynamisch rekenmodel is per oriëntatie van het gebouw en per seizoen bepaald welke minimum en maximum temperaturen optreden in het betonnen buitenblad van een geveldeel.

Bouw woontoren Admirant

Projectinformatie
  • Opdrachtgever: AMVEST
  • Architect: Cees Dam & Partners
  • Constructeur: Arcadis
  • Adviseur bouwfysica: Nieman Raadgevende Ingenieurs
  • Aannemer: Heijmans Bestcon
  • Oplevering: 2006