Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Vier lichte, slanke torens markeren de oostelijke stadsentree van Amersfoort. Op de kruising van de Hogeweg met het Valleikanaal hebben ze elk een eigen hoogte, variërend van 30 meter tot ruim 60 meter. Moke Architecten ontwierp het zuidelijke koppel op veld 6, een hoge toren met koopwoningen en een lage toren met sociale huurwoningen. Koopmans Bouwgroep startte in maart 2019 met de bouw.

Woontorens Veld6 Hogekwartier AmersfoortMoke Architecten

Impressie door Moke Architecten

De sociale huurwoningen en appartementen worden gebouwd in opdracht van de Alliantie, de vrije sector huurappartementen in opdracht van Woonfonds en koopwoningen.

Duurzaamheid

Er is in het project veel aandacht voor duurzaamheid. Door de lange doorlooptijd in Hogekwartier hebben de bouwers te maken met verschillende eisen: deels EPC, deels BENG en uitgevoerd met en zonder gasaansluiting. Castalia wordt uitgevoerd met individuele water-water warmtepompen, vloerverwarming-/koeling en gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning.

Advisering Nieman

Onze ingenieurs adviseren voor project Castalia op veld 6 de brand- en vluchtveiligheid, akoestiek en bouwfysica in de Voorlopige Ontwerp fase. Wij stellen in deze fase onder andere de EPC berekening op samen met de Milieuprestatieberekening conform het Bouwbesluit. Daarbij voeren wij de Bouwplantoetsing BB2012 uit. Ook geven wij veel aandacht aan de interne geluidsisolatie. Wat in een appartementengebouw van groot belang is.

We ontwerpen de W/E installaties en geven daarbij al in het VO schachtafmetingen, kanaalverloop, toe- en afvoerpunten etc. aan.

Tijdens de uitvoering voeren wij kwaliteitscontroles van het installatiewerk uit. Ook controleren we in de luchtdoorlatendheid van de gebouwschil al tijdens de ruwbouwfase.

Zo zorgen we ervoor dat de toekomstige bewoners tevreden zijn met hun veilige, duurzame en comfortabele appartement.

Naast veld 6 adviseert Nieman ook andere deelprojecten in het Hogekwartier.

Lees ook