Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Woonzorglocatie Het Meulenbelt van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) in Almelo wordt de komende jaren op dezelfde locatie volledig vervangen door toekomstbestendige nieuwbouw.  Doordat er in de nieuwe plannen veel aandacht is voor ‘groen, ruimte en licht’, genieten de bewoners straks nog meer van de groene omgeving bij Het Meulenbelt. Ook krijgen alle bewoners een eigen studio met eigen sanitair.

Impressie nieuwe woonzorglocatie De Meulenbelt

Nieuwbouw in fases

Door te kiezen voor nieuwbouw bouwt men volgens de nieuwste inzichten en maatstaven op het gebied van ouderenzorg en duurzaamheid. Het nieuwe complex is straks volledig gasloos dankzij gebruik van bodemwarmte. Met het toepassen van bodemwarmte hebben de samenwerkende partijen al eerder goede ervaringen opgedaan.

Vijf jaar duurt de gefaseerde bouw van het nieuwe Het Meulenbelt. In de nieuwe plannen bouwt men eerst een nieuwe vleugel tussen de huidige twee vleugels. Waarna ‘oude’ vleugel gesloopt wordt. Door deze aanpak hoeven de bewoners niet tijdelijk te verhuizen. Het zorggebouw krijgt een woonfunctie met 24-uurs zorg. In de gebouwen is ook ruimte voor kantoor-, bijeenkomst- en gezondheidszorgfuncties.

Werkzaamheden Nieman

Nieman voert in de ontwerpfasen tot met het Definitief Ontwerp een beoordelingen en advisering uit voor de aanvraag Omgevingsvergunning. Dit doen we op het gebied van geluid, bouwfysica en het energieconcept. Ook adviseren wij het brandveiligheidsconcept. Hierbij geven wij integraal inzicht in alle eisen en voorzieningen die nodig zijn om te voldoen aan de bouwkundige en installatietechnische brandvoorschriften van het Bouwbesluit.

Het gebouw krijgt een goede thermische schil met triple glas, automatische zonwering, een collectieve luchtbehandelingsinstallatie met koeling door middel van een luchtwarmtepomp, water-water warmtepompen ten behoeve van de opwekking van warmtapwater en vloerverwarming, LED-verlichting met aanwezigheidsdetectie en ca. 200 PV-panelen.

Team

  • Zorgorganisatie TriviumMeulenbeltZorg (TMZ)
  • Dura Vermeer Bouw Hengelo
  • Hans Groenewegen, HANS architecten
  • Hoppenbrouwers Techniek Almelo
  • Nieman Raadgevende Ingenieurs

Heeft u vragen over onze advisering voor deze woonzorglocatie?

Neemt u dan met Daphne Hellendoorn contact op.

Impressie nieuwe woonzorglocatie De Meulenbelt