Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Unieke en bijzondere gevel

Zeezicht is een uniek gebouw met 45 appartementen op een bijzondere locatie in Scheveningen: op de grens van zee, stad en haven. Zeezicht heeft een unieke vorm geïnspireerd op het grootzeil. De beëindiging van de gevel is als de boeg van een scherp jacht. De toekomstige bewoners krijgen door de bijzondere gevel een ruim balkon met een fantastisch uitzicht over de zee, de duinen, de haven en de stad.

Alle woningen worden aangesloten op een warmte-koude opslag. Parkeren gebeurt uit het zicht onder de grond. Het dak van de parkeergarage wordt bedekt met een duinlandschap en de begane grond bestaat uit commerciële ruimten.

NIEMAN is integraal adviseur

Wij adviseerde het ontwerpteam op een integrale wijze om samen te komen tot een gebouwontwerp dat aan de Bouwbesluiteisen voldeed.  Hierbij gaven bij advies op het gebied van:

  • Bouwregelgeving en bouwfysica;
  • Energie en duurzaamheid;
  • De geluidssituatie ten opzichte van de haven;
  • Interne geluidwering en gevelgeluidwering;
  • Brandveiligheid.

 

Woontoren Zeezicht Scheveningen

Ontwikkeling van het Norfolk terrein Scheveningen

Zeezicht verrijst op de rand van het voormalige Norfolk terrein. Dit gebied is volop in ontwikkeling tot een stedelijke plek met het strand en de haven om de hoek. Een mix van bedrijvigheid, horeca en wonen moet het gebied de komende jaren tot een aantrekkelijk woon-werkgebied maken.

Wie zijn de bouwpartners van Zeezicht?

Zeezicht is door Stebru ontwikkeld in samenwerking met Catella, de gemeente Den Haag, Klunder Architecten, Constructie Adviesbureau S3, NIEMAN De Raadgevende Ingenieurs, Mees Ruimte en Milieu en Spindler Installatietechniek. Stebru verzorgt de realisatie.

Heeft u vragen over de advisering voor van dit bijzondere appartementen gebouw?

Neem dan contact op met Harold van der Zwan of Gerton Starink

Lees ook