Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De rol van de gebruiksvergunning bij een transformatie.

Voor een project in Haaksbergen heeft Nieman Raadgevende Ingenieurs het brandveiligheidsadvies uitgevoerd voor de transformatie en uitbreiding van een bestaande school naar een woonfunctie voor zorg.

Brandveiligheidsadvies

De mensen die in de zorgappartementen komen te wonen, zijn slecht ter been. Daarom is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan de vluchtveiligheid en het juist uitvoeren van brandscheidingen. Onze collega Maaike van Bussel gaf advies hierover aan Weghorst Architectuur.

Gebruiksvergunning speelt belangrijke rol

Bij de tranformatie van de ’t Iemenschoer school in Haaksbergen speelde de gebruikersvergunning een belangrijke rol. Omdat in het gebouw zorgappartementen gerealiseerd worden moet bij de gebruiksvergunning worden aangetoond dat de bewoners voldoende snel ontruimd kunnen worden. Nieman gaf Weghorst advies over het aanbrengen van extra branddetectie, zodat een brand eerder gedetecteerd word en de BHV sneller weet waar er brand is.

In onderstaande video nemen Maaike van Bussel en Arnoud Weghorst samen een kijkje op de bouw van het project. Bekijk ook de eerste video waarin meer verteld wordt over de samenwerking tijdens dit project.

Volg ons ook via Twitter en LinkedIn, binnenkort volgt er nog video over de brandveiligheid bij dit transformatieproject.

Lees ook: