Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

 

Impressie-Erasmushiem-Leeuwarden

In Leeuwarden wordt een nieuw woonzorgcomplex gebouwd wat bestaat uit twee gebouwen: een zeslaags slingerend appartementengebouw en een multifunctioneel centrum met meerdere vleugels, waarin onder andere appartementen, pg-units, diverse gezondheidszorgfuncties en bijeenkomstruimten liggen. Onder de gebouwen liggen parkeergarages.

Nieman advisering

In opdracht van Zorgpartners Friesland (voorheen Zorggroep Noorderbreedte) is Nieman in de ontwerpfase betrokken bij de advisering op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid, bouwregelgeving en installaties.
Ook gaat we tijdens de bouw de directie voeren op het gebied van de installaties.

De gebouwen zijn ontworpen door architectenbureau Weeda van der Weijden uit Rotterdam. Bouwfysische bijzonderheden aan het gebouw zijn de atria in het multifunctioneel centrum, waaraan diverse appartementen zijn gelegen, en de serres van de appartementen in het Slingergebouw.

 

Op vrijdag 30 november 2010 is de eerste paal geslagen. Het gebouw wordt gebouwd door Jorritsma Bouw uit Bolsward.  De installaties worden gemaakt door Pranger-Rosier Installaties BV.

De bouwtijd wordt geschat op 2 jaar, wat betekent dat het project naar verwachting eind 2014 opgeleverd wordt.