Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Vrijdag 30 oktober studeerde Marc Scholman (TU/e – dept. Built Environment) af op het onderwerp “Different concepts for personal safety in a multi-storey residential complex in relation to internal smoke propagation”.

Prima afstudeerwerk waarin met behulp van simulaties, gebaseerd op de experimenten van het IFV in Oudewater (zomer 2019) de haalbaarheid van het vluchtconcept en het stay-in-place concept is beschouwd. Uiteraard hangt dat af van hoe zelfredzaam bij brand de bewoners zijn. Zijn afstudeerwerk is met een 7,5 beoordeeld.

De afstudeercommissie bestond daarbij uit Wim Zeiler (hoogleraar installatietechniek TU/e), Ruud van Herpen (Fellow fire engineering TU/e) en Claudia Rojas (fire engineer Nieman). Het afstudeerrapport staat op www.fellowfse.nl

Final thesis Marc Scholman, oktober 2020

Stichting Fellowship FSE wo2

Het College van Bestuur van de TU/e benoemde in 2011 tien personen tot TU/e Fellow. Het Fellowship is een nieuwe functie, bedoeld voor mensen die een bijzondere rol innemen in hun vakgebied. De TU/e ziet in deze benoemingen een grote toegevoegde waarde voor haar organisatie. Lees meer over de nieuwe ambassadeurs.

Ruud van Herpen richtte als Fellow Fire Safety Engineering de Stichting Fellowship FSE wo2

De Stichting Ondersteuning Wetenschappelijk Onderwijs & Onderzoek bij het Fellowship Fire Safety Engineering is het bestuursorgaan van het fellowship FSE aan de TU/e. FSE staat voor Fire Safety Engineering, integraal maatwerk voor de brandveiligheid van gebouwen. Brandveiligheid wordt aan de faculteit Bouwkunde van de TU/e in samenhang beschouwd met constructieve veiligheid, duurzaamheid, gezondheid en bruikbaarheid.

Lees meer op fellowfse.nl