Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Meten of de geluidisolatie van de vloer toereikend is

Om een beeld te geven wat de ingenieurs van Nieman doen, gaan we op pad met één van de technisch adviseurs naar een bouwlocatie in Nederland waar wij bij betrokken zijn. We bezoeken het nieuwbouwappartementencomplex A2B2 bij Stadscentrum Leidsche Rijn Centrum in Utrecht, waar hij een akoestische meting deed.

Stadscentrum Leidsche Rijn Centrum: een van de grootste bouwprojecten in Nederland

Nieman is betrokken bij dit project vanwege kwaliteitsaudits en verschillende technische metingen, zoals: luchtdichtheidsmetingen, maar ook akoestische metingen. Bouwcombinatie DVTA2B2, bestaande uit Dura Vermeer en Trebbe, zijn bezig met de realisatie van de grootste Jumbo Foodmarkt van Nederland. Boven de winkel bouwen zij nieuwbouwappartementen. Stadscentrum Leidsche Rijn Centrum is één van de grootste nieuwbouwprojecten die momenteel in ons land wordt gerealiseerd met zo’n 130 winkels en restaurants, 762 appartementen, een enorme parkeergarage en een ondergronds expeditie stelsel.

Dura Vermeer schakelt Nieman in om klachten over geluidshinder bij bewoners te voorkomen

Koen laat ons in onderstaande video zien wat hij als Specialist Akoestiek doet. Hij laat zien hoe je door middel van een akoestische meting klachten van geluidshinder bij de bewoners kan voorkomen. De woning betreft een appartement dat zich bevindt boven de Jumbo Foodmarkt. Het is dan ook van belang om te checken of de geluidisolatie van de vloer toereikend is. Zo voorkomen we dat de bewoners straks geluidshinder uit de winkel ondervinden. Gert Nummerdor, hoofduitvoerder bij Dura Vermeer, werkt al langer samen met Nieman en gaat in gesprek met Koen over de resultaten van de akoestische meting die hij deed. Benieuwd wat er uit de resultaten naar voren kwam?

Bekijk de video over de akoestische meting voor Bouwcombinatie DVTA2B2. Heeft u na het zien van de video vragen op het gebied van akoestiek? Neem gerust contact op met onze adviseur Gijs Gast.