Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Patricia Meijerink Collega Patricia Meijerink schrijft regelmatig blogs over haar werkzaamheden als junior specialist bij Nieman Raadgevende Ingenieurs

In het kader van het Talent Management Programma van Nieman waarbij junior specialisten meelopen op diverse plekken in de organisatie om kennis te maken met alle vakgebieden loopt Patricia mee met collega’s. Zo leert zij alle collega’s kennen en weet zij bij welke collega zij haar kennis kan halen. Daarbij leert zij verbindingen te leggen om integraal te adviseren.

Een dag op pad met bouwtechniek specialist Martin Harbers

Vandaag geven Martin Harbers en ik samen een incompany training over het Bouwbesluit 2012, bouwfysica en brandveiligheidseisen bij Gerbri Plastics in Enter.
Tijdens mijn afstuderen bij Nieman Kwaliteitsborging heb ik de impact van de Wet kwaliteitsborging op de leverancier, producent en onderaannemer onderzocht. Gerbri Plastics is één van de bedrijven waarbij een nulmeting is uitgevoerd. Om de nulmeting uit te voeren heb ik een aantal dagen bij Gerbri Plastics op kantoor gewerkt. Hierdoor heb ik het bedrijf goed leren kennen. Sindsdien hebben we regelmatig contact en houden we elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt.

Gerbri Plastics is handelaar in (bouw)folies en wil daarnaast nog meer de rol van adviseur gaan invullen. Zij hebben Nieman gevraagd voor deze incompany training vanwege onze professionaliteit en specialistische kennis. Tijdens een voorbespreking is de inhoud van de incompany training door Ferdinand Borkent en Gerwin Gerritsen van Gerbri Plastics samen met ons bepaald. De maatwerk presentatie is daarna door Martin en mij opgezet.

08:00 uur

Op de dag van de masterclass beginnen wij op ons kantoor in Zwolle. We starten met onze eigen werkzaamheden omdat de voorbereiding voor de masterclass al gereed is.

11:40 uur

Wij rijden samen richting Enter en nemen onderweg de presentatie door. Omdat wij ruim op tijd aanwezig zijn, zetten wij alles klaar en hebben ook nog tijd voor een rondleiding in het magazijn.

13:30 uur

Incompany training door Nieman bij Gerbri Plastics Ik start de incompany training met de werking van het Bouwbesluit 2012. Het is van belang om te weten waar bepaalde eisen vandaan komen en waar je deze eisen kan vinden in het Bouwbesluit 2012. Specifiek komen de onderwerpen die relevant zijn voor Gerbri Plastics aan bod. Martin behandelt vervolgens het bouwfysische deel zoals : F-factor, qv;10 waarden en luchtdicht bouwen. Hij neemt een EPC berekening door en behandelt de EPC eisen door de jaren heen. Ook de RC eisen en de brandklassen komen aan bod. Tussentijds worden de vragen vanuit de praktijk bij Gerbri Plastics besproken.

16:00 uur

Als afsluiting ontvangt iedere deelnemer een certificaat en handout van de presentatie. Tijdens het napraten horen wij dat het een geslaagde en praktische masterclass was. Waarna we voldaan wegrijden uit Enter.

Lees ook de klantcase over de Nulmeting bij Gerbri Plastics die door Nieman kwaliteitsborging uitgevoerd is.

Incompany training door Nieman bij Gerbri Plastics Meer informatie

• Wilt u meer weten over de besproken onderwerpen neemt u dan contact op met Martin Harbers.
• Bent u geïnteresseerd in een voor u op maat gemaakte incompany training? Neemt u dan contact op met opleidingscoördinator van de Nieman Academie.
• Voor vragen over deze blog of over het Talent Management Programma van Nieman neem dan contact op met Patricia Meijerink

Meer blogs

Oud-Collega Kitty Huijbers schreef blogs over de veranderende markt en hoe Nieman hierin meebeweegt. Lees haar blogs ‘Nieman beweegt in 2018!’ en ‘Flex werken zelf tot buiten het kantoor’