Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Bouwbesluitpercelen en appartementsrechten

In december 2017 schreef Jacco Huijzer in Bouwkwaliteit in de Praktijk zijn artikel ‘Splitsing van eigendom, twee Bouwbesluitpercelen?’ Waarin hij motiveerde dat splitsing van eigendom van een bouwwerk consequenties heeft voor de omvang van het Bouwbesluitperceel.

Vervolgartikel

In dit vervolgartikel geeft antwoord op de vraag wat er geldt als er appartementsrechten worden gevestigd met een Vereniging van Eigenaars.

Transformatie van bedrijfsunits naar appartementen

Een veel voorkomende situatie is dat aaneengeschakelde bedrijfsunits kortere of langere tijd na de bouw in appartementsrechten worden gesplitst die afzonderlijk worden verkocht. Daarbij kan ook een kadastrale splitsing plaatsvinden, maar dat hoeft niet. Er wordt een Vereniging van Eigenaars (VvE) opgericht, waar alle appartementseigenaren lid van zijn. Is er met een dergelijke juridische splitsing en overdracht ook sprake van splitsing van de Bouwbesluitpercelen?

Download en lees dit artikel Bouwbesluitpercelen en appartementsrechten  geschreven door Jacco Huijzer voor magazine Bouwkwaliteit in de Praktijk 09-2020

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u juridisch advies?

Neemt u dan met Jacco Huijzer contact op.

Bouwbesluitpercelen en appartementsrechten