Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

2006-08_Bouwfysische-prestatie-afbeelding-2 De prefab EPS Funderingsbekisting, zoals die op de markt gebracht wordt door De Hoop Betonwaren, heeft naast uitvoeringstechnische voordelen te-vens een positieve invloed op de thermische en bouwfysische prestatie van woningen.

Uit onderzoek is gebleken dat circa 15% van het transmissieverlies van een standaard tussenwoning verloren gaat via de (lineaire) aansluitdetails. Verre-weg de grootste hoeveelheid transmissieverlies vindt plaats via het funde-ringsdetail. Dit verlies wordt beperkt door toepassing van een De Hoop EPS Funderingsbekisting. Dat kan zelfs resulteren in een betere energieprestatie-coëfficiënt (EPC).

Tevens wordt door toepassing van een De Hoop EPS Funderingsbekisting aan de eisen inzake koudebruggen voldaan. Dit betekent dat vocht- en/of schimmelproblemen definitief tot de verleden tijd behoren.

In dit rapport is van de meest voorkomende funderingsdetails de f-factor en de lineaire warmtedoorgangscoëfficiënt berekend. Tenslotte is het effect op de EPC door het invoeren van deze waarde in de EPC-berekening bepaald.

Lees en/of download het rapport: Bouwfysische prestatie De Hoop EPA Funderingsbekisting