Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De eerste resultaten van de Flat met Toekomst

Hoe presteert de Flat met Toekomst, acht nul-op-de-meter woningen in Utrecht? Wat zijn de leerpunten, zowel bouwkundig als installatietechnisch? Deze vragen werden beantwoordt in het Bouwwebinar Flat met Toekomst op 3 oktober 2017.

In 2016 werden acht woningen in de Utrechtse wijk Overvecht, onderdeel van een zogenaamde ‘Intervamflat’, omgebouwd tot nul-op-de-meter woningen. Het is een experiment van woningcorporatie Mitros dat grote gevolgen kan hebben. Er staan tienduizenden vergelijkbare na-oorlogse flats in Nederland. Het afdoende isoleren en luchtdicht maken van de acht woningen in dit experiment was een uitdaging, evenals het vervangen van de installatie. Vier van de woningen hebben een lucht-water-warmtepomp, vier andere een aardwarmtepomp.

Energieprestatie

Inmiddels zijn we een winter verder. Hoe presteert de Flat met Toekomst? Wat zijn de leerpunten, zowel bouwkundig als installatietechnisch? Worden de besparingen gehaald? Is de pilot op te schalen? Deze vragen kwamen aan bod in dit webinar met drie deskundige sprekers die allen zeer nauw bij het experiment betrokken zijn. Sprekers bij dit webinar:

Bekijk het webinar

Het webinar werd georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met AWB en Vaillant

Keep-it-simple-15