Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Brandveiligheid te koop?

Dat veiligheid een relatief begrip is en voor een deel ook welvaartsgebonden is weten we eigenlijk wel. Maar toch verwachten we een soort absolute veiligheid in een gebouw dat voldoet aan publiekrechtelijke regelgeving. Dat is natuurlijk niet terecht. Nog minder terecht is het om te verwachten dat een gebouw een brand kan overleven, dus ‘fire-resilient’ is. Op 10 april was daarover een groot debat met een flink aantal stakeholders, georganiseerd door VEBON-NOVB. Vanuit Nieman was senior adviseur brandveiligheid en technisch directeur Ruud van Herpen aanwezig.

Branche in debat over vrijblijvendheid brandveiligheid

Is brandveiligheid te koop of een utopie? Dat is de vraag die centraal stond tijdens het eerste VEBON-NOVB debat op 10 april.
(Ondernemersvereniging VEBON-NOVB is de belangenbehartiger voor de technische (brand)veiligheid in Nederland).

Wie waren de deelnamers aan dit debat?

Deelnemers waren aangezocht op hun uitgesproken diversiteit, vertegenwoordigers van diverse leveranciers van brandveiligheidsoplossingen, brandweervertegenwoordigers uit het veld en beleidsmakers, verzekeraars en een verzekeringsmakelaar, een advocaat, diverse adviseurs en een inspectie-instelling. Dat allemaal onder leiding van de onafhankelijk ingehuurde gespreksleider Peter van de Geer.

Debat aan de hand van stellingen

Aan de hand van 4 prikkelende stellingen werd gedebatteerd op het scherpst van de snede, wat zorgde voor een enerverende ochtend, waarbij meningen werden gegeven, visies werden gedeeld en er wel degelijk ook naar elkaar werd geluisterd!

Lees het verslag van dit debat op Vebon-novb.nl

Debat over brandveiligheidBrandveiligheid te koop​​​​​​​

Heeft u vragen hierover?

Neem dan met een van onze brandveiligheidsadviseurs contact op.