Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
BREEAM-doelstelling en bouwtijd bijten elkaar niet bij realisatie Lidl Waddinxveen

Lidl Waddinxveen, Luchfoto

Supermarktketen Lidl werkt hard aan de uitbreiding van het distributie-arsenaal in Nederland; na de DC’s in Heerenveen (nieuwbouw) en Etten-Leur (uitbreiding) realiseert Bouwbedrijf Van de Ven nu ook het nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen. Naast de korte bouwtijd (10 maanden) springt de BREEAM-‘Outstanding’-kwalificatie in het oog. “Alle specificaties zijn vooraf goed afgekaart, zodat wij ons in de realisatiefase kunnen richten op een efficiënte bouwlogistiek”, zegt projectleider Toon van Hout.

Energielabel A++++

Energielabel A++++ is de standaard voor alle nieuw te bouwen Lidl-winkels, en in Waddinxveen wordt de lat nog hoger gelegd met het ‘duurzaamste DC van Nederland’, dat 50.000 m² telt en in januari 2017 klaar moet zijn. Lidl investeert circa € 70 miljoen in het DC op LogistiekPark A12. Het distributiecentrum wordt volledig voorzien van LED-verlichting en op het dak worden 4.000 zonnepanelen geplaatst, waarmee het gebouw op een zonnige dag zelfvoorzienend kan zijn.

Het complex heeft geen aansluiting op het gasnet; voor verwarming en koeling wordt gebruikgemaakt van WKO-bronnen in combinatie met warmtepompen en WTW-installaties. Het regenwater wordt opgevangen, gaat onder andere naar de nabijgelegen kassen en wordt opgenomen in een grijswatercircuit. Het ontwerp van het distributiecentrum is in handen van FKG Architecten aan de Zaan, dat ook het BREEAM ‘Excellent’-gekwalificeerde DC Heerenveen ontwierp.

Nieman is, net als bij het distributiecentrum Lidl in Heerenveen, vanaf de ontwerpfase betrokken bij dit project. Wij dragen zorg voor het installatieadvies, het energieconcept, het brandveiligheidsconcept en de kwaliteitscontroles. Tevens voeren wij de BREEAM-NL expertbegeleiding ontwerp en- oplevercertificaat uit.

Lees het gehele artikel ‘BREEAM-doelstelling en bouwtijd bijten elkaar niet bij realisatie Lidl Waddinxveen’ in Stedenbouw, 20 juli 2016

Vragen hierover?

Neemt u dan met Nordinn Boutkabout contact op. U kunt ook hier uw vragen stellen en wij nemen met u contact op.