Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De geheel vernieuwde brochure ‘Woningbouw volgens BENG en TOjuli’ van het Lente-akkoord is uit.

Deze brochure geeft een praktische toelichting op de nieuwe regelgeving, zoals die vanaf 1 januari 2021 geldt.

Er zijn twaalf praktijkprojecten doorgerekend om te laten zien wat de consequenties van de nieuwe regels zijn voor nieuwbouwwoningen. Bouwpartijen kunnen zo beoordelen hoe ze het beste aan de BENG en TOjuli eisen kunnen voldoen.

De nieuwe brochure is een geheel herziene uitgave van de BENG-brochure uit 2019. Alle definitieve eisen, zoals die door de rijksoverheid zijn vastgesteld, zijn erin opgenomen. De doorrekening van de praktijkvoorbeelden is gemaakt met behulp van de nieuwste geattesteerde software.

Deelnemers themagroep BENG en TOjuli

Alle doorgerekende projecten zijn aangereikt door leden van de ZEN themagroep BENG en TOjuli. Aan de themagroep is deelgenomen door Nico Blaauw (Trebbe Wonen), Jos van Boxtel (Stebru Bouwgroep), Ruud Geerligs (RVO), Irmine van der Geest (Syntrus Achmea Real Estate & Finance), Dick van Ginkel (TBI), Bram Gubbens (Hoedemakers bouw en ontwikkeling), Niek Habraken (Kleurrijk Wonen), Jochem Joosten (Synchroon), Marco Kranenburg (ERA Contour), Cees Leenaerts (W/E Adviseurs), Johan Riezebos (Ter Steege Advies & Innovatie), Jasper Ritsema (Aalberts Ontwikkeling), Lars Roossien (Geveke Bouw), Stefan de Ruijter (Hurks Vastgoedontwikkeling), Gelly Sehat (PlanGarant Nederland), Dennis Strijards (Heijmans), Jos de Vries (BPD), Louise van de Worp (Van Wijnen).

Nieman bijdrage

Speciale dank aan Harm Valk en Marit Cornelisse.

Lees meer en download de brochure

de-vernieuwde-beng-brochure-is-uit