Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Coalitie Gezonde Gebouwen zoekt de heilige graal

Artikel gepubliceerd in Duurzaam Gebouwd, februari 2017
Tekst: Tom de Hoog, beeld: Robert Tjalondo

Productiviteit stijgt, medewerkers hebben meer energie, toptalent komt er graag werken: allemaal voordelen van gezonde gebouwen. Is daarmee eenduidig helder wat een ‘gezond gebouw’ is? Nog niet, want alle betrokken disciplines zullen eerst een ‘gemeenschappelijke taal’ moeten spreken zodat een standaard ontstaat. Daarover ging het vooral tijdens het Executive Breakfast van de Coalitie Gezonde Gebouwen eind september 2016.

Eind 2014 ontstond de Coalitie Gezonde Gebouwen met daarin partijen die nauw zijn betrokken bij het ontwerpen, financieren en realiseren van gebouwen. De inzet was vanaf het eerste moment om duidelijkheid te verschaffen over wat ‘gezonde gebouwen’ eigenlijk zijn. Om daarin een stap te zetten was er eind september 2016 The Executive Breakfast van de Coalitie Gezonde Gebouwen bij AKD advocaten, notarissen en belastingadviseurs in The Edge aan de Amsterdamse Zuidas.

Aanwezig waren ruim veertig deelnemers uit de top van de sector. Jelle Otten, lid van het coalitie kernteam en partner bij AKD heette de deelnemers welkom in ‘zijn’ gebouw: “We zijn hier in The Edge en dat vinden wij een gezond gebouw. Als juridisch dienstverlener is de gebruiksvriendelijkheid van het gebouw het enige wat ons echt boeit. Niet alleen voor onze eigen mensen die het fijn vinden om hier te werken, maar ook voor onze gasten. Ik hoop dat jullie ook ervaren dat The Edge een goede plek is om met elkaar van gedachten te wisselen. En de geest te scherpen. Ook voor ons als juridisch dienstverlener is een scherpe geest nodig om koploper te blijven in de snel veranderende markt.”

Lees en/of download het gehele artikel Coalitie Gezonde Gebouwen zoekt de heilige graal gepubliceerd in Duurzaam Gebouwd, februari 2017

Harm Valk neemt deel in de Coalitie Gezonde Gebouwen

De Coalitie Gezonde Gebouwen:

Lees meer over de coalitie op gezondegebouwen.nu

gezonde-gebouwen-4

Coalitie Gezonde Gebouwen