Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

interview Marc van Bommel in TVVL magazine

‘De afspraak jong geleerd is oud gedaan’ hoort in de installatie techniek al lang niet meer thuis. Met de snelheid waarmee de techniek vordert, is teren op oude kennis geen optie. Het motto is nu: ‘een leven lang leren’. TVVL geeft daar inhoud aan met een breed pakket aan cursussen en opleidingen. Ook het Curatorium Cursussen vindt zichzelf steeds opnieuw uit, ingegeven door nieuwe behoeftes in de markt.

“We passen steeds vaker digitale leermiddelen en -vormen toe. Ook breidt het aanbod uit met bijvoorbeeld de post hbo opleidingen Hogere Elektrotechniek en Systeemarchitect. Daarmee sluiten we aan op de gevleugelde uitspraken ‘the future is electric’ en ‘the future is connected’. We stomen de markt daar klaar voor. Want de toekomst, die maken we vandaag”, vertelt Marc van Bommel, voorzitter van TVVL Curatorium Cursussen.

TVVL pakt bijscholing op heel eigen wijze aan, vertelt Marc van Bommel:

“We leggen niet alleen uit hoe een radiator warm wordt, maar ook hoe die zich tot de gebouwde omgeving verhoudt en hoe je er voor zorgt dat bewoners zich er prettig bij voelen. Dat is vrij uniek.”

Van Bommel is naast zijn vrijwillige inzet voor het TVVL Curatorium Cursussen, directeur van de Nieman Groep. Hij zit 17 jaar in het vak en heeft het tij van dichtbij zien keren. “De tijd dat we met een technische oplossing tien jaar vooruit konden is voorbij. Wat vandaag wordt bedacht, is over een half jaar al achterhaald. Dat betekent dat we niet op onze lauweren kunnen rusten, maar dat we constant bij moeten leren. Een bedrijf dat niet meer in¬vesteert in leren, ziet de wereld aan zich voorbij snellen. Een voorbeeld. Vanaf 2020 moeten alle nieuwe woningen en gebouwen energieneutraal zijn. Om een EPC=0 te kunnen realiseren, hebben bedrijven kennis nodig en een platform waar je die kennis kunt delen om een stap verder te komen. Ga je daar niet in mee, dan heb je straks geen werk meer.”

Lees het complete interview De toekomst maken we vandaag met Marc van Bommel in het TVVL magazine