Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

regionaal-kantoor-Enexis19-klein

Duurzaam (BREEAM ‘Very Good’), bouwkundig zwaar beveiligd (WK4), zeer gedetailleerd ‘as built’ vastgelegd (BIM LOD 500); er wordt veel energie gestoken in het bovenregionale kantoor van Enexis in Zwolle. Met behoud van de oudbouw uit 1954 wordt een modern gebouw gerealiseerd voor de stafdiensten van de energieleverancier. Na de oplevering op 28 juli van dit jaar trekken hier de afdelingen ICT, communicatie en inkoop in.

Het gebouw bestaat uit twee componenten met in totaal meer dan driehonderd werkplekken, waarvan een kleine honderd flexplekken. Het ene deel betreft nieuwbouw, dat in 23 werkdagen is gerealiseerd. Het andere deel is de zeer duurzaam gerenoveerde oudbouw uit 1954. De oudbouw is uniek omdat het één van de eerste gebouwen was met cassettevloeren die een grotere vrije overspanning mogelijk maakten.

Voordat de bouwcombinatie Trebbe-Van Wijnen aan de uitvoering kon beginnen, hebben de bouwers zich bezonnen op het bestek, in acht weken ‘gebimd’. Een Piont Cloud meting van de bestaande situatie, heeft inzichtelijk gemaakt dat het bestaande deel afweek van het gegeneerde BIM-model van de opdrachtgever. Dit heeft geresulteerd in het opnieuw opzetten van het gehele 3D-model, direct opgewerkt naar LOD 400.

Alle wanden, kozijnen en deuren voldoen aan de normen voor inbraakwerendheidsklasse WK3 en WK4. Het eerste bestek kon dit niet bereiken, vandaar het verzoek tot wijziging. Vervolgens werd de gevel samen met Leebo uit Nieuwkuijk en Alkondor uit Hengelo opnieuw geëngineerd.

Zij kregen daarvoor advies van Nieman voor zowel de BREEAM Expert adviseurrol, alsmede de kwaliteitsborging voor het gebouw.

Om WK4 en Qv10=0,4dm3/s.m2 te kunnen garanderen, bouwde Trebbe-Van Wijnen een mock-up op ware grote van maaiveld tot dakvloer, om in een vroeg stadium van de bouw al resultaten te verkrijgen. Hiermee voldeed de alternatieve gevel aan alle bestekeisen en kon de bouw worden opgestart.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over dit project dan neemt u contact op met Ronald Pool  en Martin Dunnink of laat hier uw gegevens achter en één van onze adviseurs neemt contact met u op.