Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Blog Kitty Huijbers In deze veranderende markt is onze organisatie voortdurend in beweging. Samen met u hebben wij de afgelopen jaren hele interessante processen en projecten doorlopen. Ik ben 5 jaar adviseur en projectcoördinator bij Nieman en heb aan enkele van deze bijzondere projecten en processen meegewerkt. In een maandelijkse blog wil ik u hierover informeren maar vooral inspireren. Daarnaast wil ik u vragen om mij en mijn collega’s uit te dagen ons nog verder te verbeteren en innoveren.
Kitty is vanaf 01-02-2019 niet meer werkzaam bij Nieman.

Flexwerken zelfs tot buiten het kantoor!

Op dinsdag en soms ook op vrijdag is mijn reistijd een stuk korter dan normaal. In plaats van de A12 te volgen naar Utrecht sla ik af bij Zoetermeer en even later rijd ik de parkeergarage van Era Contour in. In hun moderne kantoor begroet ik mijn ‘andere’ collega’s en zoek een flexplek om te werken. Nieman adviseert al jaren bij allerlei projecten van Era en ik ben bij een aantal mooie en uitdagende projecten betrokken geweest. Zo heb ik in intensieve samenwerksessies drie woongebouwen in de Plantage te Beverwijk geadviseerd. Op de nieuwe spoortunnel in Delft komt een prachtig project van Barcode architecten waar ik aan heb meegewerkt en in Amsterdam ontwikkelt Era een woongebouw waarin de bewoners mede opdrachtgevers zijn: alles is mogelijk maar ook alles moet passen binnen de bouwregelgeving en de duurzaamheidsambities van de gemeente. Projecten waar ik trots op ben!

Sinds enkele jaren zit ik en soms ook andere medewerkers van Nieman standaard één dag in de week als service bij Era op kantoor te werken: een wat extreme vorm van flexwerken dus. Ik werk er niet alleen aan projecten voor Era Contour maar ook al mijn andere werk. Het zijn gezellige, afwisselende dagen: de ene dag kan ik er rustig aan het werk en in de pauze genieten van de uitgebreide kantine, de andere dag is het net een gezellig adviesloket en komen medewerkers achter elkaar de meest uiteenlopende vragen stellen over projecten. Als adviseur kan ik een aantal vragen direct beantwoorden en als coördinator kan ik de overige vragen bij mijn collega’s van Nieman neerleggen. Vergadering van de projecten waar ik aan werk worden vaak op dinsdagen of vrijdagen gepland zodat ik op verzoek kan aanschuiven, soms maar een kwartiertje. Dit bespaart een hoop tijd en dus ook kosten. Ik krijg niet alleen vragen over de projecten waar ik aan werk maar ook over projecten waar collega’s aan werken of zelfs andere adviesbureaus, ik zit er tenslotte toch. Dat maakt zo’n dag uitdagend en afwisselend.

Peter ’t Hart van Era Contour aan het werk met Kitty Huijbers van Nieman

Peter ’t Hart van Era Contour aan het werk met Kitty Huijbers

Bij de lunch eet ik in de kantine net als alle medewerkers van Era Contour en leer op die manier veel mensen kennen. Tijdens het eten voeren we discussies over de nieuwste regelgeving of over projecten maar ik krijg ook tips voor mijn eigen privé huis of hoe ik beter kan hardlopen. Een gezellige lunch met één van de wooncoaches heeft ertoe geleid dat mijn collega een presentatie over het Bouwbesluit heeft gegeven. Hiermee kunnen ze toekomstige kopers beter adviseren bij het indelen van hun woning. Op vrijdag zijn er kroketten tijdens de lunch en ik wordt regelmatig uitgenodigd voor de borrel ’s middags. Ik voel me er helemaal thuis!

Zo werken we niet alleen bij Era Contour maar ook bij Heijmans, de Groot Vroomshoop en diverse andere bedrijven. Wij komen als adviseur graag bij onze klanten aan huis! We zien zelfs de trend dat we project-ongebonden afspraken maken over inzet en beschikbaarheid. Wij dagen u uit om ook voorbij projecten te kijken. Dat leidt namelijk écht tot optimaal kennis delen en efficiënt samenwerken. Wie weet hebben wij dan over een aantal jaar geen eigen kantoor meer maar zijn onderdeel van uw organisatie.

Nieman Challenge in blog Kitty Huijbers Denkt u nog aan onze Nieman Challenge? stuur ons uw meest uitdagende vraag of probleemstelling en wij staan met onze adviseurs klaar om deze uitdaging aan te gaan. Per kwartaal kiezen we de meest uitdagende vraag en zoeken het voor u uit. De vraag en de oplossing publiceren we op onze website. Zo worden wij beter van u en u beter van ons! Insturen kan via niemanchallenge@nieman.nl