Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

John Bouwman beschrijft in een visiestuk 'Gezonde en duurzame scholen zijn binnen handbereik' hoe schoolgebouwen energiezuinig én gezond kunnen zijn. Senior adviseur John Bouwman van Nieman beschrijft in een visitestuk hoe met een pragmatische aanpak schoolgebouwen energiezuinig én gezond kunnen zijn.

In een artikel’Gezonde en duurzame scholen zijn binnen handbereik ‘voor Duurzame Scholen gaat hij in op het belang van een gezonde leeromgeving, en hoe de slimme toepassing van bouwfysische- en installatietechnische kennis daaraan kan bijdragen.

Subsidie voor verduurzaming

Bent u een schoolbestuurder, en heeft u interesse in gezonde en duurzame schoolgebouw? Dan is het wellicht interessant om te weten er sinds oktober subsidie beschikbaar is, waarmee schoolbesturen extern advies kunnen inhuren om hun schoolgebouwen te verduurzamen.

Deze subsidie bedraagt 50% van de advieskosten tot een maximum van € 3.500. Hiervan kunnen 150 schoolbesturen gebruikmaken en dient als een steuntje in de rug. Zie ook: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-advies-verduurzaming-scholen