Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Midden in de coronacrisis komen de TVVL Kennispartners virtueel bij elkaar om samen naar de toekomst te kijken. Juist in deze tijd, die voor velen veel aanpassingen vergt, is het goed om eens op een beschouwende wijze naar je eigen business te kijken. Zitten we op de goede weg? Is het nu de tijd om veranderingen door te voeren?  Welke zaken zullen niet meer hetzelfde zijn als voor de crisis? Wim van Rooijen van Fountainheads legde als moderator de TVVL Kennispartners een drietal prikkelende stellingen voor die voldoende stof tot nadenken gaven.

Transitie was het sleutelwoord

Harm Valk nam namens Nieman deel. Hij heeft het als een open gesprek ervaren: “Ondanks het virtuele karakter kwam de uitwisseling van ideeën en visies goed op gang.” Transitie was het sleutelwoord. Niet alleen de energietransitie, maar juist ook de stap naar circulaire producten en processen en wat dit voor je bedrijf betekent.

Als adviseur heeft dit vanzelfsprekend andere gevolgen dan voor partners uit de maakindustrie. De relatie die je als Kennispartners hebt, maakt dat kennisuitwisseling als vanzelfsprekend verloopt. Vooral de stelling over technologie en de impact daarvan op de business bracht veel meningen op tafel. Voor Nieman betekent het dat we transformeren van het verkopen van kennis naar het verkopen van inzicht. Een schijnbaar subtiel verschil, maar relevant voor onszelf en voor onze opdrachtgevers.

Een thema als ‘urban mining’, waarbij het gebouw als grondstoffenbank fungeert lijkt in eerste instantie een heel ander invalshoek vragen. Al pratend blijkt dat ook die transitie in feite vraagt om een zelfde open houding naar je omgeving. Dat zijn bij uitstek zaken waar we elkaar als Kennispartners vinden.

Lees het hele verslag in Toekomst & Trends 2020 – TVVL Kennispartners over de toekomst

TVVL Kennispartners over de toekomst