Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Woningcorporatie Mitros in Utrecht voert sinds december een pilot in gestapelde bouw uit met acht gasvrije woningen. In gestapelde bouw welteverstaan; de pilot vindt plaats in een Intervam-flat. De corporatie monitort een jaar lang twee warmtepompsystemen en inventariseert zorgvuldig de ervaringen van bewoners. Insteek van de aannemer: hou het simpel. Comfort en gebruiksvriendelijkheid staan voorop – naast NOM natuurlijk.

Naoorlogse portiekflats zijn geen toonbeeld van duurzaamheid. Dat geldt ook voor de In-tervam-portiekflats uit de jaren zestig. 14.000 van deze prefab flats werden tussen 1959 en het begin van de jaren zeventig in Nederland gebouwd, 6.500 daarvan in Utrecht. Bij veel corporaties zijn deze middelhoge en hoge we­deropbouwflats deel van de voorraad. En voor dit bezit geldt wat op alle corporatiewoningen van toepassing is: uiterlijk 2050 moeten ze energieneutraal zijn en toekunnen zonder fos­siele brandstoffen.

NOM

Woningcorporatie Mitros is momenteel op zoek naar de meest gebruiksvriendelijke en energiezuinige warmtepomptechniek voor een all-electric woning in dit gebouwtype. Dat doet de corporatie met een pilot van een jaar in acht woningen van een Intervam-flat in Utrecht-Overvecht. De hele flat wordt naar Nul op de Meter (NOM) gebracht. Dat doet het consortium Nieuw Utrechts Peil, met on­der andere het luchtdicht maken van de schil, triple glas, lagetemperatuurconvectoren en wtw-ventilatie met CO2-melder.

Lees en/of download het gehele artikel All-electric wonen in Overvecht in Corporatiebouw.nl, juni 2017

Meer weten?

Keep-it-simple-14