Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Veilig wonen wordt vanaf nu nog eenvoudiger. Met de vernieuwde handleidingen Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Bestaande Bouw en Nieuwbouw komt het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) tegemoet aan de roep uit de praktijk om meer gebruiksgemak. Bouwers en beveiligingsexperts zien nu in één oogopslag wat er nodig is om woningen en wooncomplexen te beveiligen volgens de PKVW-eisen.

Beveiligingsmaatregelen

De nieuwe handleidingen bieden een actueel en overzichtelijk pakket van beveiligingsmaatregelen. Hierin staan de meest voorkomende inbraakmethoden én de maatregelen zijn eenvoudig op te nemen is in het bouwproces. Zo dragen ze bij aan het behoud van het PKVW als hét instrument om woninginbraken tegen te gaan.

Leesbaarheid en gebruiksgemak van PKVW-eisen

De focus ligt in de nieuwe PKVW-handleidingen op leesbaarheid en gebruiksgemak. Bouwend Nederland liep in de praktijk vast op de vaak onnodig ingewikkelde omschrijving van de PKVW-eisen. De meeste PKVW-eisen zelf staan nog steeds als een huis overeind.

Nieman en PKVW

Nieman collega’s Cor Ruiter en Femke Schrama zijn PKVW adviseur en schreven mee aan deze nieuwe handleidingen. De handleidingen download u op politiekeurmerk.nl

Heeft u vragen over het PolitieKeurmerk VeiligWonen?

Neemt u dan met Cor Ruiter of Femke Schrama contact op.

 

PKVW Handleiding Bestaande Bouw 2020 PKVW Handleiding Nieuwbouw 2020