Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Scriptieprijs winnaar Nick Tenbült van de IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 schreef een artikel over zijn scriptie ‘Cooling of a smokelayer by a sprinkler spray’.

Volgens het juryrapport: “Een interessant en wetenschappelijk goed onderbouwd onderzoek. Zeer actueel voor de fire safety engineering met interessante resultaten. Deze zijn nog niet direct praktisch toepasbaar, maar de combinatie van modellering en experimenteel onderzoek is een stap in de goede richting”.

Nick onderzocht de temperatuurafname van een rooklaag door middel van een sprinkler op zowel numerieke als experimentele wijze. Hiervoor zijn numerieke simulaties uitgevoerd met CFD-modellering (CFD= Computational Fluid Dynamics), die gespiegeld zijn aan de hand van praktijkexperimenten. Hij concludeert dat de temperatuurafname van de rooklaag in CFD wordt onderschat ten opzichte van de resultaten van de praktijkexperimenten. Dit is volgens de jury een relevante en spraakmakende conclusie.

Begeleiding onderzoek

Ruud van Herpen was in zijn functie als Fellow FSE op de TU Eindhoven supervisor van Nick Tenbült en begleidde dit onderzoek.

Lees het artikel Cooling of a smokelayer by a sprinkler spray gepubliceerd in INSIDE information

Cooling of a smokelayer by a sprinkler spray