Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In de juni uitgave Bouwen in het Oosten wordt de transformatie van Uptown Zwolle uitgebreid behandeld. De aannemer Nijhuis Bouw , Hulstflier Installaties en Nieman Raadgevende Ingenieurs werkten mee aan de artikelen over de transitie van kantoorpand naar een complex met een woonfunctie Uptown Zwolle.

Belangrijke rol Nieman bij transformatie

Het voormalige KPN-gebouw aan de Burgemeester Roelenweg in de binnenstad van Zwolle wordt, na vele jaren leegstand, in 2018 getransformeerd tot een hip en bruisend appartementencomplex waar het heerlijk wonen is. Er komen 79 industriële lofts, compacte appartementen en ruime maisonnettes. De locatie van het gebouw, aan de rand van de binnenstad is ideaal. De bouw is momenteel in volle gang; een substantieel deel van de woningen wordt naar verwachting eind 2018 opgeleverd.

Voor dit project hebben de adviseurs van Nieman, als onderdeel van het bouwteam, sinds 2016 integraal geadviseerd op het gebied van duurzaamheid, bouwregelgeving, brandveiligheid, geluidwering en akoestiek, bouwfysica en installatietechniek. Het ontwerp is van De Bruin Architecten. Alferink van Schieveen is de constructeur en Nijhuis Bouw voert de transformatie uit.
Een geheel Zwolse samenwerking dus!

In het Nieman artikel worden de eisen van het bouwbesluit besproken en hoe hieraan voldaan is. Ook de installatietechnische uitdagingen en hoe het comfort niveau gerealiseerd wordt staat hierin beschreven.

Lees het gehele Nieman artikel Belangrijke rol van Nieman bij transformatie.

Lees de  Artikelen – Uptown Zwolle in Bouwen-in-het-Oosten

Transformatie Uptown Zwolle