Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Interview met Harm Valk en Erik van Heuveln (algemeen directeur van Zehnder Group) over ventilatie bij luchtdichtbouwen gepubliceerd op Gawalo.nl

Nu er steeds meer luchtdicht gebouwd wordt, is ventilatie een component die de hele bouwketen inclusief installateurs aangaat. Ook in nieuwe regelgeving krijgt ventilatie meer aandacht. Volkomen terecht, aldus Erik van Heuveln en Harm Valk, experts op het gebied van ventilatiesystemen in de woningbouw.

“Mensen staan pas stil bij de kwaliteit van de binnenlucht als er iets niet goed is”, stelt Erik van Heuveln. “Als het stinkt, te warm of te koud is, als ze er sloom van worden, hoofdpijn of prikogen krijgen, en ga zo maar door. Dan denken ze pas aan ventileren. Terwijl je er met een goed werkend ventilatiesysteem juist voor zorgt dat het niet zover komt.”

Vast staat dat ventilatie steeds belangrijker wordt, zeker in relatie tot energiezuinig bouwen, zegt Harm Valk. “Het belang van goede ventilatie wordt enorm onderschat. Er staan regelmatig artikelen in de krant over bewoners van nieuw opgeleverde of gerenoveerde woningen die klachten hebben over hun ventilatiesysteem. Dat is grotendeels een kwestie van perceptie: mensen zien snel haken en ogen aan een nieuw systeem. Maar als je gaat meten blijkt de luchtkwaliteit in bestaande woningen helemaal niet zo goed als vaak gedacht. Daarbij leeft het idee dat buitenlucht door onder andere auto’s en industrie minder schoon is dan de lucht die al binnen is. Dat is onzin: lucht in een ruimte is binnen de kortste keren ongezond als er niet actief geventileerd wordt.”

Lees het gehele interview wat verder ingaat het het geluid ventilatiesysteem, de eisen en normen, energiezuinigheid, kosten en meer op gawalo.nl
ps. U kunt gratis een profiel aanmaken om dit artikel verder te lezen

Heeft u vragen over ventilatie bij luchtdicht bouwen of ventilatie algemeen?

Neemt u dan met Martin Harbers contact op.

 

Ventilatie niet langer sluitstuk in de begroting