Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Vernieuwde uitgave in de reeks ‘Bbl in de praktijk’

Per 1 januari 2024 treedt het Besluit bouwwerken leefomgeving in werking. De algemeen bouwkundige wijzigingen en veranderingen die daarmee gepaard gaan, zijn door Marjolein Berghuis, Daphne Hellendoorn, Sandra Keus en Caya Dikken van Nieman Raadgevende Ingenieurs verwerkt in de vernieuwde uitgave van de ‘Verbeelding Bouwbesluit 2012 Algemeen Bouwkundig’.

In opdracht van VMN media hebben de ingenieurs van Nieman de inhoud herzien en aangepast aan de nieuwe, aankomende regelgeving. Bovendien is de uitgave geoptimaliseerd met een verdiepingsslag én zijn praktijkgerichte aandachtspunten aan de tekeningen toegevoegd. Hierbij is uitgegaan van het Bbl zoals dit te vinden is op www.iplo.nl. Op het moment van schrijven was dit de geconsolideerde Staatsbladversie d.d. 6 april 2023.

Aan het woord

Marjolein Berghuis en Daphne Hellendoorn hebben beide meegeschreven aan deze vernieuwde uitgave. Berghuis “Nieman is al sinds jaar en dag verbonden aan de VMN media-reeks ‘Bouwbesluit Praktijk’ en nu ook aan ‘Bbl in de praktijk’. Toch is het iedere keer weer een eer om mee te werken aan deze boeken. Hellendoorn: “De kennis bij NRI over de Omgevingswet en alles wat daarmee gepaard gaat is groot en van een hoog niveau. Het is dan ook een ontzettend leuke uitdaging om die specialistische kennis praktisch en toepasbaar te maken. Ook dit keer is dat weer gelukt!”

Geïnteresseerd?

Nieuwsgierig naar het boek Verbeelding Besluit bouwwerken leefomgeving Algemeen Bouwkundig uit de Reeks Bbl in de Praktijk? Kijk dan op de site van VMN media voor meer informatie.

Vragen?

Heeft u een vraag of advies nodig bij de toepassing van het Besluit bouwwerken leefomgeving? Neem dan contact op met Marjolein Berghuis, senior specialist bouwregelgeving of Daphne Hellendoorn, adviseur/projectmanager nieuwbouw.

Kijk op www.niemanacademie.nl voor meer informatie