Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Zorg voor brandveiligheid te weinig doelgericht

Vluchten voor brand kan niet via internet

Een artikel van Louis Jongeleen voor Corporatiebouw, februari 2017

Voorzieningen voor brandveiligheid hebben in Nederland enkele decennia in het teken gestaan van het voldoen aan de regels van het Bouwbesluit. De laatste jaren laten meer ontwerpers, bouwers en ook woningcorporaties zien dat het anders en vooral ook veiliger kan.

Jan Kees Gijsbers heeft als ‘adviseur Veiligheid’ bij woningcorporatie ‘de Alliantie’ de taak om beleid te formuleren en om hulpmiddelen te ontwikkelen voor zijn collega’s die bezig zijn met veiligheid rondom asbest, arbo, installaties, koolmonoxide, legionella en brand. Op dat laatste terrein werkt hij samen met Ruud van Herpen, brandveiligheidsadviseur en technisch directeur van Nieman Raadgevende Ingenieurs. Als lector (Saxion), praktijkhoogleraar (TU/e) en coördinator van de PHBO Fire Safety Engineering & Management houdt Van Herpen zich ook intensief bezig met Fire Engineering . Als de beide veiligheidsspecialisten met elkaar in gesprek gaan, is het onderwerp al gauw de state-of-the-art van de hedendaagse zorg voor brandveiligheid van woningen.

Lees het gehele artikel Zorg voor brandveiligheid te weinig doelgericht uit Corporatiebouw, februari 2017
Beeld Bouwplaat©Vught

PDF-Teamwork-Corporatiebouw-foto-2

V.l.n.r.: Jeroen Fennis, beroepsbrandweerman bij brandweercorps Hilversum, Ruud van Herpen, brandveiligheidskundige bij Nieman, en Jan Kees Gijsbers, adviseur Veiligheid bij
de Alliantie