Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In de thema uitgave Isolatie van Bouwregels in de Praktijk van december 2014 een aantal artikelen over de wijzigingen in het Bouwbesluit vanaf 1-1-2015 met betrekking tot de energiezuinigheid van gebouwen.Energiezuinigheid nieuwbouw na 1-1-2015

  • Het artikel Warmteweerstand utiliteitsbouw gecontroleerd schrijft André Kruithof over het verplichte energielabel voor de utiliteitsbouw. Dat betekent dat er een energielabel op moet zijn op het moment dat een utiliteitspand wordt opgeleverd. Warmteweerstand utiliteitsbouw gecontroleerd Hiervoor is een EPC-berekening nodig waarbij de thermische kwaliteit gecontroleerd wordt.
  • In de maandelijkse Helpdeskvraag wordt de volgende vraag gesteld:
    Hoe moet worden bepaald of er sprake is van een ingrijpende renovatie als bedoeld in artikel 5.6, lid 3 van Bouwbesluit 2012 met betrekking tot de eisen aan thermische isolatie?Het antwoord leest u in Vraag en Antwoord gepubliceerd in Bouwregels in de Praktijk, december 2014.De Helpdesk Bouwbesluit Vraag en Antwoord is een initiatief van de Nieman Groep, Geregeld en Overveld Bouwbesluit Advies.
    Bel : 085 – 489 88 89 of mail uw vraag aan helpdeskbouwbesluit@bimmedia.nl

Meer vragen over de bouwbesluit wijzigingen met betrekking tot de energieprestatie? Neem dan contact op met één van de hierboven genoemde Nieman collega’s. Zij informeren u graag!