Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

De ingenieurs van Nieman helpen wij u graag met het luchtdicht ontwerpen, bouwen en meten.

Beoordelen details en bepalen van de maatregelen voor de juiste luchtdoorlatendheidsklasse

Op basis van project specifieke uitgangspunten (qv;10-waarde / luchtdoorlatendheidsklasse) beoordelen wij de details en adviseren wij de juiste maatregelen. De opmerkingen en adviezen verwerken wij voor u n in de details.

Instructie op de bouw

De vakman is een belangrijke schakel voor goed luchtdicht bouwen. Nieman medewerkers komen regelmatig op de bouw en kennen de praktijk. Deze medewerkers delen hun theoretische en praktische kennis over luchtdicht bouwen in een toolboxmeeting op de bouw.

Controle uitvoering (tijdens gevel- en daksluiting)

Zeker bij zeer energiezuinige woningen zoals passief huizen is veel aandacht nodig voor luchtdicht bouwen. Tijdens de gevel- en daksluiting is bijsturing nog mogelijk en vaak worden maatregelen achteraf voorkomen. Onze medewerkers zijn in staat om op de steiger de potentiële luchtlekken aan te wijzen en met praktische verbetervoorstellen te komen.

Meting van de luchtdoorlatendheid door middel van een Blowerdoorproef volgens NEN 2686

Controle achteraf door middel van een luchtdoorlatendheidsmeting (Blowerdoorproef) mag niet ontbreken. De meting voeren wij uit en rapporteren wij volgens de NEN 2686 en/of ISO 9972. Ook maken we naast de meting de luchtlekken met rook inzichtelijk. Dit geeft juist op de bouw zelf inzicht in de gerealiseerde kwaliteit.

Thermografisch onderzoek

Onderzoek met een warmtebeeldcamera geeft een goed beeld van de gerealiseerde bouwkwaliteit. Hiervoor zijn specifieke weersomstandigheden vereist zoals koud, droog en windstil weer zonder zon.

thermografie

 

Heeft u een vraag over luchtdicht ontwerpen, bouwen of meten?

Stelt u deze dan aan Martin Harbers, Dennis Metz of Marcel Meulenkamp