Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

In de rubriek klantcases worden klanten over de samenwerking met Nieman geïnterviewd.

Attero

Profielfoto Ronald Huiskes, projectleider Attero

Ronald Huiskes, projectleider

Klantcase Afvalenergiecentrale Attero, Wijster

Afvalenergiecentrale Attero, Wijster

Uitbreiding sprinklerinstallatie turbinehal.

De bestaande installatie wordt uitbreidt met sprinklers en vloeistofkeringen met als doel om lekkende en brandende olie te geleiden en te bestrijden.

Interview

Voor deze klantcase is Ronald Huiskes, projectleider Attero geïnterviewd door Theo Holterman en Leonie Spruijt over de uitbreiding sprinklerinstallatie in de turbinehal bij de afvalenergiecentrale van Attero in Wijster.

Wat is de aanleiding om het project op te starten?

Attero is de samenwerking aangegaan met een nieuwe verzekeraar en is overeengekomen dat, rond de brandveiligheid, de mogelijke risico’s zoveel mogelijk beperkt worden. Attero heeft in Wijster een afvalenergiecentrale met als onderdeel een turbine. Deze turbine produceert energie en dit installatie-onderdeel moet goed beschermd worden door continu de veiligheid te borgen en de risico’s te beheersen. Daarnaast moet Attero de verzekeraar tonen dat zij continu zijn installaties optimaliseert. Om die reden zijn wij dit project met Nieman gestart.

Wat heeft het project tot nu toe opgeleverd?

Wij zijn drie maanden geleden gestart met de samenwerking met Nieman en we zijn nu zover dat we beschikken over alle noodzakelijke technische inzichten. Door het opgestelde UPD en bestek, zijn we nu in staat om de markt te benaderen met informatie over welke aanpassingen nodig zijn om onze installatie te verbeteren. Erg waardevol om hierin assistentie en begeleiding van Nieman te krijgen.

Waarom heeft u gekozen voor Nieman Raadgevende Ingenieurs?

De kennis waarover Nieman beschikt is van zeer toegevoegde waarde. We hebben al meerdere projecten met Nieman gedaan en dat is goed bevallen. Nieman heeft meer specialistische kennis over brandbeveiligingsinstallaties dan wij zelf hebben. In de ontwerpfase zijn we dan ook regelmatig met  de verzekeraar en Nieman om tafel gaan zitten. Zo hebben we kunnen  bepalen wat de beste oplossingen zijn om, bij een eventuele brand, de gevolgschade zo klein mogelijk te houden.

Wat vindt u van de samenwerking met Nieman?

De samenwerking verloopt altijd goed. We hebben regelmatig kort contact, we krijgen voldoende updates over waar we staan en dat zorgt voor goede voortgang in het project. Nieman is een informele partij en daardoor erg toegankelijk. Zij heeft veel kennis en is zeer kundig en daadkrachtig. Nieman heeft ook goede actuele kennis over normen en wet- en regelgeving in de bouw en dat is nodig om tot de beste oplossingen te komen.

Zou u de samenwerking met Nieman ook anderen aanbevelen?

Ik beveel Nieman zeker aan. De start van het project rondom de brandveiligheidsinstallaties is zeer geslaagd door de bijdrage van Nieman. We hebben onze verzekeraar kunnen aantonen dat wij continu de risico’s beperken en de installaties verbeteren. Het vergt een investering, maar als je daardoor schades en ongevallen kan beperken, dan voeren we aanpassingen graag door.

Vragen?

heeft u vragen over dit project of interview? Neemt u dan contact op met Theo Holterman