Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures

Harm Valk

Senior adviseur / partner Energie & duurzaamheid

Ik ben als senior-adviseur betrokken bij een breed scala aan adviestrajecten. Mijn focus ligt op het toekomstbestendig maken van de gebouwde omgeving, als schakel in de transitie naar een CO2-neutrale en circulaire maatschappij. Graag ben ik actief in beleids- en projectadvies, veelal op het snijpunt van de bouw- en installatietechniek. In mijn werk probeer ik ‘kwaliteit’ en ‘integraliteit’ centraal te stellen. Dat betekent ook over de grenzen van mijn eigen vakgebied heen kijken en om te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen. Daarbij heb ik  altijd een open oog voor innovatieve oplossing aan de ene kant, en het realiteitsgehalte anderzijds.

Naast mijn werk bij Nieman ben ik voorzitter van de Projectgroep NTA 8800 en de norm(sub)commissie Energieprestatie van Gebouwen van NEN en lid van de normcommissie Klimaatbeheersing in gebouwen.

Daarnaast publiceer ik regelmatig over actuele bouwkundige onderwerpen en verzorg ik webinars, lezingen en cursussen. Mijn visie deel ik met vakgenoten via blogs op de site van o.a. Cobouw en Duurzaam Gebouwd en via @HarmVtweet.

ir. H.J.J. Harm Valk

Mijn ervaring bij Nieman

Als senior-adviseur energie en duurzaamheid ben ik betrokken bij een breed scala aan adviestrajecten voor projectontwikkelaars, aannemers, woningcorporaties, de overheid, kennisinstituten en branche-organisaties. Duurzaamheid wil zo veel zeggen als kwalitatief bouwen met oog voor mens en milieu; want zonder een goede bouwkwaliteit is een duurzame oplossing een illusie.

Boek Harm Valk

Vul vrijblijvend het formulier in en u krijgt zo spoedig mogelijk reactie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.