Wij zoeken nieuwe collega's
Bekijk alle vacatures
Terug naar het trainingsoverzicht
Training

Masterclass Besluit Bouwwerken Leefomgeving

Bouwregelgeving

Het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (kortweg: ‘Bbl’) is per januari 2023 de opvolger van Bouwbesluit 2012 en één van de vier AMvB’s (algemeen maatregel van bestuur) die uitvoering geven aan de Omgevingswet. Dit besluit bevat regels over: veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en bruikbaarheid bij het (ver)bouwen van een bouwwerk, de staat van het bouwwerk, het gebruik van het bouwwerk en het uitvoeren van bouw- en sloopwerkzaamheden.

In deze masterclass nemen we u mee in de verschillen ten opzichte van Bouwbesluit 2012 en de praktische gevolgen daarvan. De uitbreiding van het aantal decentrale voorschriften, het werken met de maatwerkvoorschriften en de inperking van de vergunningplicht vraagt van de gebruiker van het BBL bovendien een veranderende manier van werken en communiceren tussen aanvrager en gemeente.

Voeg toe aan agenda 27-05-2020 14:00 27-05-2020 17:00 Europe/Amsterdam Online Masterclass BBL In deze masterclass nemen we u mee in de verschillen tussen de BBL en het Bouwbesluit 2012 en de praktische gevolgen daarvan. Online masterclass Nieman info@nieman.nl false

Onderwerpen

  • Hoe is de opzet en indeling van het BBL?
  • Wat zijn de belangrijkste (inhoudelijke) veranderingen in opzet en werkwijze van het BBL?
  • Wat zijn de aandachtspunten bij het werken met het BBL

Bestemd voor

  • Bouwbedrijf
  • Architect
  • Gemeente

Docent

Joost Pothuis

Senior adviseur Bouwregelgeving Profiel

Beschikbare data

 

04 okt

Masterclass Besluit Bouwwerken Leefomgeving

Nieman Groep in Utrecht 09:00 - 11:00 uur
310,- per persoon, exclusief BTW
Inschrijven
Voeg toe 04-10-2022 09:00 04-10-2022 11:00 Europe/Amsterdam Masterclass Besluit Bouwwerken Leefomgeving Nieman Groep in Utrecht Nieman info@nieman.nl false
Ellen Jalink & Tina van der Meer- Nieman Academie

Kennisdeling online

Bij Nieman delen wij graag kennis en dat blijven wij ook nu doen in deze bijzondere tijd. Onze masterclasses, trainingen en incompanytrainingen kunnen ook via een live stream online gegeven worden. Dit is maatwerk en organiseren wij graag op uw verzoek. Neemt u hiervoor graag contact op via niemanacademie@nieman.nl of u belt 06-55365048.

Nieuwe Bouwbesluit; de BBL

Bouwbesluit 2012 wordt Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl)

Met de invoering van de Omgevingswet, naar verwachting per 1 januari 2023, vervalt het huidige Bouwbesluit 2012 en worden de technische bouwvoorschriften opgenomen in het Besluit bouwwerken leefomgeving, kortweg het Bbl.

Het Besluit bouwwerken leefomgeving is één van de vier AMvB’s die uitvoering geven aan de Omgevingswet. Het besluit bevat, samen met het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal), de algemene regels waaraan burgers en bedrijven zich moeten houden als ze bepaalde activiteiten uitvoeren in de fysieke leefomgeving. Het Bbl bevat regels over veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en bruikbaarheid bij het (ver)bouwen van een bouwwerk, de staat van het bouwwerk, het gebruik van het bouwwerk en het uitvoeren van bouw- en sloopwerkzaamheden.

Leeuwarden-Schieringen-gevel